Debitanti vratili Željezničar na pobjednički kolosijek

Radiosarajevo.ba
Debitanti vratili Željezničar na pobjednički kolosijek
Sarajevski Željezničar večeras je na stadionu Grbavica u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjerio snage s Krupom na Vrbasu. Slavio je Željezničar rezultatom 2:1.

Željezničar je iz prve prilike na susretu došao do vodstva. Križman je šutirao sa 30-ak metara i matirao nemoćnog Mladena Ilića. Krupa je do izjednačenja mogla u 20. minuti susreta nakon greške Kjosevskog. Golman Plavih uspio je u nastavku akcije zaustaviti udarac gostujuće ekipe.

U 27. minuti susreta jedanaesterac je skrivio Aleksandar Kosorić, a gostima je izjednačenje donio Zoran Milutinović. Ostalo je na Grbavici 1:1 nakon prvih 45 minuta susreta.

U nastavku susreta prvu priliku je imao Željezničar, ali je golman gostiju zaustavio udarac Ivana Lendrića. Tri minute kasnije velika prilika na drugoj strani. Dujaković je centrirao, Perić izašao sam pred Kjosevskog, a golman Plavih je uspješniji.

Željezničar je u nastavku imao mnogo više od igre, napadali su Plavi, a presing se isplatio u 82. minuti susreta. Šutirao je Dragan Marković i zatresao mrežu Ilića. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije