Mehmed Janjoš: Igrat ćemo s jednim napadačem

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: Igrat ćemo s jednim napadačem
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na Gradskom stadionu u Vitezu gostovati kod istoimenog domaćina u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je održana press konferencija u prostorijama ekipe iz Titove 38b na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš, golman Bojan Pavlović i kapiten Haris Duljević.

"Dvije sedmice smo s ekipom i mogu reći da pokušavam da vratim samopouzdanje ekipi. Bekić i Sarić nisu spremni za utakmicu, a svi ostali su na raspolaganju stručnom štabu. Kadar je takav kakav jeste. Prelazni rok je prešao, ali mislim da ovaj igrački kadar može odgovoriti zadacima", rekao je Janjoš i dodao:

"Vjerovatno ćemo igrati s jednim napadačem. Amer Bekić je povrijeđen i imamo samo Ahmetovića. Moramo se prilagoditi onome što imamo. Želje su jedno, a realne mogućnosti nešto drugo. Vitez je ekipa s iskusnim igračima koja zna da igra. FK Sarajevo i pored toga ide u Vitez po pobjedu. O utakmici Kupa ne razmišljamo, prioritet je samo Vitez", istakao je Janjoš.

Kakva je situacija sa Saidom Husejinovićem?

"Saidu sprema nije na zavidnom nivou. Počeo je da trenira, dugo nije igrao i to se odrazilo na njega. Bit će u kombinaciji za tim sutra", istakao je Janjoš.

Duljević se vraća u ekipu nakon reprezentativnih obaveza.

"Danas nikome nije lako dati pet golova. Nisam dobio priliku, ali nadam se da ću uskoro dobiti priliku od selektora. Na meni je da radim, igram dobro za Sarajevo i izborim mjesto u ekipi", rekao je Duljević.

"U Vitezu nas ne očekuje lagan posao. Bitni smo mi i kako ćemo pristupiti utakmici i izgledati na terenu. Dosta smo vremena proveli sa šefom i svjesni smo toga što on želi. Imali smo vremena da se upoznamo i shvatimo šta traži od nas. Neće biti problema ako to prenesemo na teren", rekao je Pavlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije