Marinović: Čelik je sigurno iskoristio pauzu da ispravi neke stvari

Fena
 Marinović: Čelik je sigurno iskoristio pauzu da ispravi neke stvari
Nakon reprezentativne pauze ovoga vikenda nastavlja se natjecanje u fudbalskoj Premijer ligi BiH, a lider prvenstva i branitelj naslova prvaka Zrinjski u subotu, 10. septembra, dočekuje Čelik.

Zeničani su se posljednjih godina pokazali kao iznimno neugodni protivnici mostarskom premijerligašu, koji je zadnji put u međusobnom ogledu slavio prije više od dvije godine. Stoga trener Zrinjskog Vinko Marinović poziva na oprez.

"Čelik je na početku sezone imao neke probleme, ali kako je prvenstvo odmicalo igrao je sve bolje. Sigurno su i ovu pauzu iskoristili da isprave neke stvari. Čeka nas teška utakmica i moramo s maksimalnom ozbiljnošću ući u susret", kazao je Marinović na konferenciji za novinare.

Nakon teškog rasporeda na startu sezone, kada su se mahom sastajali s klubovima koji pretendiraju na sam vrh ljestvice (Sarajevo, Široki, Sloboda, Željezničar), pred Zrinjskim su sada na papiru nešto lakši protivnica, no trener Mostaraca ističe kako se momčad ne smije opuštati.

"Dobro smo radili protekla dva tjedna i očekujem da to pokažemo i na sutrašnjoj utakmici. Možda nas sada ne očekuju neki derbi susreti, ali u ovom prvenstvu nema lakih protivnika i mislim da moramo pokazati maksimalnu disciplinu i ozbiljnost, jer tri boda su ista igrali protiv Željezničara, Čelika ili nekog trećeg", poručio je Marinović.

Fudbaleri Zrinjskog nemaju problema s ozljedama, a izostat će samo najbolji napadač "plemića" Jasmin Mešanović zbog akumuliranih žutih kartona. Marinović će moći računati i na Ognjena Todorovića, koji je propustio nekoliko zadnjih utakmica zbog ozljede.

Veznjak Zrinjskog Oliver Petrak kazao je kako je atmosfera u svlačionici jako dobra te da njegovi suigrači s nestrpljenjem očekuju nastavak prvenstva.

"Dobro smo radili u pauzi i dobro smo se spremili za nastavak sezone, i psihički i fizički. Očekujem da nastavimo s pobjedama jer svaki bod će biti jako bitan", kazao je Petrak.

Komentirajući momčad Zrinjskog u ovoj u odnosu na prošlu sezonu, Petrak je kazao kako je kvaliteta otprilike na istoj razini, s tim da u ovoj sezoni vlada puno oštrija konkurencija za svaku poziciju na terenu.

"Svakako imamo dužu klupu ove sezone i mislim da je to dobro za Zrinjski jer kad dođeš u probleme s kartonima i ozljedama duža klupa može biti prevaga", smatra Petrak.

Nakon sedam odigranih kola Zrinjski je prvi na ljestvici sa 16 bodova, ispred Mladosti i Slobode s po 13. Sarajevo za Zrinjskim "kasni" 6, Široki 7, a Željezničar 8 bodova, no Marinović kaže kako je prerano donositi bilo kakve zaključke tko je najozbiljniji kandidat u borbi za vrh ljestvice.

"Mi imamo određenu prednost, no to ne mora ništa značiti. Čeka nas i treći krug utakmica, puno je bodova u igri, i sigurno je da će biti više kandidata za napad na vrh", zaključio je Marinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije