Slavko Petrović: Ne trpim nezalaganje na terenu i na treningu

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Ne trpim nezalaganje na terenu i na treningu
Fudbalski klub Željezničar sutra će u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Krupa na Vrbasu.

"Naš sljedeći protivnik Krupa je u posljednjih par godina preskočio više rangova i sada žive u euforiji. Euforija nije samo fiktivna jer je njihov tim ove godine uzeo 11 bodova. Oni kod kuće imaju dvije pobjede i dva neriješena rezultata. Svi koji dođu na umjetnu travu imat će mnogo problema", smatra Petrović.

"U gostima je sasvim drugačija slika. U tri utakmice imaju jednu pobjedu i dva poraza, ali zahvaljujući njihovim rezultatima kod kuće ta njihova euforija živi dalje. Oni su zadržali dosta igrača iz prošle sezone, a doveli su igrače iz ekipa koje su ispale iz lige. Interesantno je to što su pobijedili Slobodu bez dva standardna igrača sa 3-0, a sada se oni vraćaju. Mi smo u poziciji da nemamo šta da biramo, nas interesuju samo tri boda, iako je Krupa ozbiljan protivnik. Pakleno smo radili i morali smo modificirati posljednje treninge da bi imali dovoljno svježine protiv Krupe", kazao je Petrović.

"Od ekipe očekujem da izađe sa puno više samopouzdanja na teren. Protiv Čelika je drugo poluvrijeme bilo ok, protiv Viteza je ok bilo prvo poluvrijeme, i sad je vrijeme da spojimo ta dva poluvremena. Zasad nije bilo nikakvih problema između mene i igrača, prihvatili su moj režim rada i mislim da neće biti problema sa tog aspekta", smatra Petrović i dodaje:

"Stanić je igrač koji nije imao prakse već par mjeseci i nije odradio normalno pripreme. To isto važi i za Križmana. Oni su fudbaleri koji mogu sportski da nam pomognu, ali sa njima treba imati strpljenja. Ja ću ga imati, jer se radi o fudbalerima koji nam na duže staze mogu pomoći. Nama se bitno prezentovati kao ekipa, a kada smo tako na nivou, možemo nositi jednog ili dva igrača koji nisu u formi. Stanić i Križman su igrači koji nam mogu pomoći i imat ćemo za njih strpljenja. Čitava ekipa kasni na kondicionom planu u odnosu na moje želje, a Križman i Stanić su u zaostatku i za ostatkom ekipe. U hodu ćemo morati rješavati neke stvari”, kazao je Petrović.

"Ja ne trpim nezalaganje na treningu i na terenu. Igrači su to već ukapirali. Uglješa je sigurno jedan kvalitetan fudbaler. Dao sam mu odmah u prvoj utakmici šansu da se dokaže, ali on je nije iskoristio na način na koji sam se nadao da će je iskoristiti. I kod njega je možda problem nedostatak igračke prakse. Mogu igrača iskritikovati javno, ali nikoga neću prekrižiti. Ne možemo biti zadovoljni njegovim prvim nastupom, ali svaki igrač može imati loš dan i mene zanima njihova permanentna forma", poručio je Petrović.

"Kad se sa strane posmatra Željezničar, može se steći dojam da neki od njih nešto ne žele. Međutim, kad sam ušao u cijeli sistem, mogu reći da je to potpuno pogrešna percepcija. Oni hoće, ali nisu bili u stanju da naprave neke stvari. Promijenit ćemo to već u nastavku sezone, a pobjeda je najbolji lijek za sve probleme", kazao je Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije