Vikali 'Ubij Srbina' i 'Za dom spremni': HNS kažnjen s 50.000 franaka

Fena
Vikali 'Ubij Srbina' i 'Za dom spremni': HNS kažnjen s 50.000 franaka
Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometnu savez (HNS) s 50.000 švicarskih franaka.

HNS je kažnjen zbog incidenata na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine između Kosova i Hrvatske igranoj 6. oktobra u Skadru.

Uz kaznu, HNS je upozoren na buduće ponašanje navijača jer su u slučaju ponovljenih incidenata moguće strože sankcije, objavili su iz krovne organizacije hrvatskog nogometa.

Iz HNS-a smatraju kako je relativno blaga kazna rezultat olakšavajućih okolnosti jer je Disciplinska komisija uvažila argumente Hrvatskog nogometnog saveza vezane za napore uložene u organizaciju utakmice s Kosovskim nogometnom savezom.

Tokom utakmice koja je završila pobjedom Hrvatske od 6-0 moglo se čuti zajedničko skandiranje kosovskih i hrvatskih navijača koji su uzvikivali "Ubij Srbina" i "Za dom spremni".

Zbog navijačkih izgreda Hrvatska je i prije početka kvalifikacija bila kažnjena s igranjem dvije domaće utakmice bez gledatelja od kojih je dosada odradila jednu, protiv Turske 5. septembra, dok će i za devet dana protiv Islanda igrati na praznom Maksimiru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije