Video koji slama srce: Kako je Bosanac s igračima Atalante oduševio Italiju i svijet

Radiosarajevo.ba
Video koji slama srce: Kako je Bosanac s igračima Atalante oduševio Italiju i svijet
Printscreen / Bergamo, ovo je za vas... pisalo je na majici

Sablasno je izgledala Mestalla tokom revanš susreta između Valencije i Atalante (3:4).

U mučnoj atmosferi praznog stadiona zbog koronavirusa, tim iz Bergama je slavio pobjedu i prošao dalje. 

Italijanski mediji jutros pišu o jednom Bosancu sa slovenačkim pasošem Josipu Iličiću, koji je postigao četiri gola.  

"Baby Mourinho" nadmudrio slavnog Portugalca, Iličić pokorio sablasnu Mestallu

RB Leipzig i Atalanta su prvi timovi koji su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Oba kluba su sačuvala prednost iz prvih utakmica i izborili narednu rundu, iako je virus COVID-19 otvorio mnogo nedoumica oko nastavka takmičenja. RB Leipzig - Tottenham 3:0 (prvi meč 1:0) Duel "pravog" i "Baby" Mourinha još jednom je pripao mladom Julianu Nagelsmannu.

Ilič je rođen u Bosni i Hercegovini, u Prijedoru, a nakon susreta je pozvao sve saigrače pred TV ekrane, izvadio majicu i pokazao je prema kamermanu.  

"Bergamo, ovo je za vas. Nikad se nemojte predati", pisalo je na majici koju je Ilić sa saigračima Atalante pokazao pred kamerama. 

Bergamo se bori sa zarazom novim sojem koronavirusa. Italija je zabilježila najviše smrti od infekcije COVID-19 od svih drugih zemalja izvan Kine, gdje je u decembru počela epidemija. 

U posljednjih 24 sata u Italiji je umrlo najviše ljudi dosad, njih 168. Ukupno je u toj zemlji umrla 631, a ukupni broj zaraženih je 10.149.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije