"Baby Mourinho" nadmudrio slavnog Portugalca, Iličić pokorio sablasnu Mestallu

Radiosarajevo.ba
"Baby Mourinho" nadmudrio slavnog Portugalca, Iličić pokorio sablasnu Mestallu
Twitter / RB Leipzig - Tottenham

RB Leipzig i Atalanta su prvi timovi koji su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Oba kluba su sačuvala prednost iz prvih utakmica i izborili narednu rundu, iako je virus COVID-19 otvorio mnogo nedoumica oko nastavka takmičenja.

RB Leipzig – Tottenham 3:0 (prvi meč 1:0)

Duel "pravog" i "Baby" Mourinha još jednom je pripao mladom Julianu Nagelsmannu. RB Leipzig je na svom terenu rezultatom 3:0 savladao blijedi Tottenham, a debakl "pijetlova" nagovijestio je Marcel Sabitzer sa dva gola u prvih 20-ak minuta.

Navijači Tottenhama potajno su se nadali reprizi prošlogodišnjeg dvomeča sa Ajaxom, ali ne samo da njihovi ljubimci nisu uspjeli preokrenuti nego je Emil Forsberg u finišu postigao i treći gol za njemački tim za konačnih 3:0. 

Valencia – Atalanta 3:4 (prvi meč 1:4)

Sablasno je izgledala Mestalla tokom revanša Valencije i Atalante. U mučnoj atmosferi praznog stadiona zbog koronavirusa, fudbaleri Atalante su već u 3. minuti riješili sve nedoumice ako ih je uopše i bilo: Diakhaby je zaustavio Iličića u šesnaestercu, a slovenski reprezentativac je sâm izveo jedanaesterac za 0:1.

Uslijedila je otvorena utakmica s obje strane koja je rezultirala golijadom sa još šest pogodaka. U glavnoj ulozi bio je četverostruki (!) strijelac Josip Iličić. Na kraju Valencija - Atalanta 3:4 (Gameiro 21, 51, Torres 67 – Iličić 3, 43, 71, 82)

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije