Verbalni rat trenera nakon utakmice: "Usudio se neki 'mali' Željo da pobijedi 'velikog' Zrinjskog"

1
Radiosarajevo.ba
Verbalni rat trenera nakon utakmice: "Usudio se neki 'mali' Željo da pobijedi 'velikog' Zrinjskog"
Foto: Kolaž / Edis Mulalić, Sergej Jakirović

Zrinjski je pobijedio Željezničar na Grbavici 0:1, a poslije utakmice došlo je do verbalnog sukoba dva trenera Edisa Mulalića i Sergeja Jakirovića.

Edis Mulalić trener FK Željezničara smatra da su Plavi bili bolji od Zrinjskog, iako su minimalno poraženi na Grbavici. O sukobu sa trenerom mostarskog kluba strateg Želje je rekao.

FK Željezničar poražen na Grbavici: HŠK Zrinjski vraća se u Mostar sa tri boda

FK Željezničar poražen na Grbavici: HŠK Zrinjski vraća se u Mostar sa tri boda

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

"Prva utakmica kada smo dobili u Mostaru 2:1. Zamisli usudio se neki 'mali' Željo da pobijedi 'velikog' Zrinjskog. Nemam ništa protiv gospodina Jakirovića. Mislim da je izjava poslije te utakmice bila u smislu, mene ne interesuje i reći ću kako jeste. Tada je rekao da nam je liga to što jeste, zbog nekog valjanja tada u Mostaru. Kada smo došli da se pozdravimo, imao sam opasku, da li je to bilo isto danas, samo kontra slučaj? On nije tako mislio. Riječ po riječ. Otišlo je u nekom drugom pravcu. Ja mu čestitam. Ali Željo je veći klub od Zrinjskog.

On nameće kroz medije i govori igraju dva najveća kluba. Razumiješ? Ako je tada bio neki seljakluk sa strane Željezničara. Ali šta je bilo danas sa tvog tima? Ako ga je to uvrijedilo. Ali nemoj da neke stvari sa visine gledamo. Ako si realan i pošten. Šta je danas bilo? Da Bog da osvojili opet titulu, ti trenirao Dinamo Zagreb", odgovorio je Mulalić.

Zatim se osvrnuo i na utakmicu.

"Mislim da smo bili bolji danas, što trener protivničke ekipe kaže da nije. Ali svako ima svoje mišljenje i nema veze. Znači prvo poluvrijeme, imamo prekid za nas, jedna jedina šansa što je protivnik imao. Imamo dva puta da izbacimo loptu i onda te ovakva ekipa kazni. Drugo poluvrijeme mislim da se nismo nijednog trenutka nismo povukli. Imali smo prečku. Mislim da Zrinjski nije imao nijednu šansu u drugom dijelu. Trebali smo se nagraditi golom u drugom dijelu. Možemo biti zadovoljni. Žao mi je što se nisu momci nagradili, jer bili smo dobri barem za jedan gol. Nije mala stvar svesti Zrinjski na ovako mali broj prilika” rekao je Mulalić.

S druge strane Sergej Jakirović nije želio detaljnije ulaziti u priču o sukobu sa trenerom domaćih.

"Može ostati među nama. Ako budem šta govorio, reći će da izmišljam, ali nije bilo korektno i na tome ću se zaustaviti. (Od koga nije bilo korektno? Trenera Želje?) Tako je", kazao je Jakirović.

Tražili su novinari dodatno pojašnjenje od Jakirovića o "valjanju" koje se spomenuo Mulalić.

"To nije istina. Imate moju pressicu poslije utakmice i može poslušati na YouTube kanalu TV Zrinjski", dodao je Jakirović.

Trener Plemića prokomentarisao je i večerašnju utakmicu, piše N1.

"Mislim da smo gledali dobru utakmicu. Agresivnu i čvrstu sa puno dobrih situacija. Mislim da smo bili bolji u prvom dijelu i poveli prelijepim golom Tičinovića. Drugo poluvrijeme nismo odigrali dobro. Više smo se branili. Željo nas je stavio pod pritisak i oni su bili bolji. Čondrić nas je držao u igri. Branili smo se i uspjeli odbraniti. Na kraju bili bolji za taj jedan gol. Jer igra se za golove. Nije nikad lako bilo doći na Grbavicu. Ali evo dolazimo i uzimamo već treći put. Željo nas je dobio zasluženo u Mostaru i čestitali smo", zaključio je Jakirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije