Edis Mulalić uoči derbija protiv HŠK Zrinjski: Igrači polako shvataju za kakav klub igraju

1
Fena
Edis Mulalić uoči derbija protiv HŠK Zrinjski: Igrači polako shvataju za kakav klub igraju
Foto: Facebook / FK Željezničar / Sa današnje pres-konferencije

Čeka nas teška utakmica protiv dobrog protivnika koji je u prošloj sezoni bio dominantan i kojeg je malo dijelilo od grupne faze Konferencijske lige, izjavio je trener Fudbalskog kluba Željezničar Edis Mulalić na pres-konferenciji uoči sutrašnjeg derbija 13. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog iz Mostara.

Mulalić ističe da se ekipa cijele sedmice pripremala za ovaj meč u kojem neće moći računati na Mekića i Beganovića, dok Gasal još uvijek ima probleme s povredom tetive.

"Zrinjskog poznajemo, gledali smo ih i oni znaju nas. Nadamo se najboljem ishodu. Tražit ću od svih igrača da sutra budemo tim. Oni polako shvataju za kakav klub igraju i da odgovore na svakog protivnika na način na koji to Željezničar zahtijeva", kazao je strateg "plavih".

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

FK Željezničar predstavio nove dresove: Već u prodaji, a ovo im je cijena

FK Željezničar predstavio nove dresove: Već u prodaji, a ovo im je cijena

Kako je istakao, drago mu je što su navijači prepoznali dobar rad ekipe Željezničara.

"Osvojili smo čista 22 boda, niko nam nije ništa poklonio i drago mi je što su to navijači prepoznali. Pružali su nam podršku i kada nije išlo i ovo je način na koji se mi njima možemo odužiti. Moramo još puno raditi, ali to radimo cijele sezone. Pored svih problema koje imamo, drago mi je što su se navijači vratili na tribine", poručio je Mulalić.

Fudbaler Željezničara Amar Drina naglašava da za pobjedu protiv ovog rivala svi igrači moraju dati svoj maksimum, te da prisustvo najboljeg strijelca Premijer lige BiH Nemanje Bilbije u dresu Zrinjskog ne predstavlja poseban izazov za njega.

"Igramo na svom terenu i moramo za svaku loptu na glavu da se bacamo. Bilbija ne donosi pritisak. Od cijelog tima zavisi da li ćemo ga zaustaviti. Ako budemo kompaktni ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti", rekao je Drina.

Utakmica Željezničar - Zrinjski će biti odigrana sutra na stadionu Grbavica od 17 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije