Pogledajte kako teku radovi na pomoćnom terenu Omladinske škole FK Željezničar

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako teku radovi na pomoćnom terenu Omladinske škole FK Željezničar
Foto: Radiosarajevo / U toku radovi

Nedavno su počeli radovi na postavljanju nove plastične trave na terenu koji koristi Omladinska škola FK Željezničar.

Kako se moževidjeti na fotografijama s mjesta događa, uklonjena je stara vještačka trava, a sada se radi na slojevima ispod travnjaka.

Ranije su se oglasili iz tima sa Grbavice te su naveli da je Općina Novo Sarajevo obezbijedila 284.000 KM dok navedeni projekat sufinansiraju Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 150.000 KM i Vlada Federacije BiH sa 250.000 KM.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

FK Željezničar i Manijaci rođendan proslavili pobjedom protiv Sloge Doboj

FK Željezničar i Manijaci rođendan proslavili pobjedom protiv Sloge Doboj

"Nove dimenzije fudbalskog terena iznosit će 61m x 90m i oko terena je planiran sigurnosni pojas oko 2,5 metra. Planirana je zamjena postojećeg travnjaka sa svim neophodnim slojevima ispod travnjaka i novo obilježavanje fudbalskog terena. Radit će se i na uklanjanju dijela betonskog zida na kojem su smještene tribine, a prostor koji se dobije nakon uklanjanja tribina iskoristit će se za postavljanje vještačke trave i kanalica. Na kraju je predviđena i zamjena golova. Izvođač radova je konzorcij "Bucomerc" d.o.o. Kiseljak – "Pejkom" d.o.o. Beograd, a ukupna vrijednost radova je oko 684.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. FK Željezničar se zahvaljuje Općini Novo Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta KS i Vladi Federacije BiH na podršci razvoju omladinskog sporta", navedeno je u objavi FK Željezničar.

Podsjetimo, teren sa vještačkom podlogom, koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, FK Željezničar već nekoliko godina iznajmljuje za treninge polaznika Omladinske škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije