Jedan gol presudio: Borac srušio Tuzla City i preskočio ga na tabeli

1
Radiosarajevo.ba
Jedan gol presudio: Borac srušio Tuzla City i preskočio ga na tabeli
Foto: FK Borac / FK Borac Banja Luka

Fudbaleri Borca pobijedili su danas u Srebreniku Tuzla City 1:0 u 11. kolu Premijer lige BiH.

Tako se Borac dokopao prvog mjesta na tabeli preskočivši upravo današnjeg rivala.

Prvo poluvrijeme 

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Prvo je prijetio Tuzla City preko mladog Haruna Karića, čiji šut odlazi pored stative. Potom u 8. minuti se Benjamin Tatar prikrada neopreznom Ajdinu Nukiću iza leđa i dolazi do lopte, ali potom ne pogađa, a u 12. minuti Goran Zakarić iz slobodnjaka iz odlične pozicije (sa 17-18 metara od gola) šutira preko prečke.

U 17. minuti je prvo propao jedan dobar napad Borca, a onda je sijevnula kontra domaćina. Petar Mišić je sjajno povukao loptu i prošao nekoliko protivničkih igrača, a onda proigrao Semira Smajlagića, čiji udarac brani Nikola Ćetković.

Prvak srušen u Modriči: FK Sloga priredila veliko iznenađenje i pobijedila NK Zrinjski

Prvak srušen u Modriči: FK Sloga priredila veliko iznenađenje i pobijedila NK Zrinjski

Pet minuta poslije Eleouet izvrsno prolazi po lijevoj strani, ali ga zaustavlja Nikola Andrić u posljednji tren. Tada sudija Dragan Kesić donosi nestvarnu odluku i ne dosuđuje korner za Tuzla City.

Uslijedio je miran period utakmice, a tek u 31. minuti Mišić prijeti udarcem s distance, no on završava iznad gola Borca. Šest minuta poslije Huso Karjašević krade jednu loptu na sredini terena i dodaje je do Nukića, ali na kraju akcije su izlokirani udarci Eleoueta i Karjaševića.

U 40. minuti je Aleksandar Vojnović nakon prekida dva puta šutirao, ali potpuno neprecizno, da bi u narednom napadu na drugoj strani pored gola šutirao Mišić, pa i Dario.

Najljepši momenat prvog poluvremena viđen je u njegovom posljednjem minutu, pošto u 45. minuti Nevres Fejzić divno brani pokušaj Tatara.

Drugo poluvrijeme

Kolosalnu šansu je u 51. minuti imao Tuzla City. Nukić je centrirao, a Pantelić u naletu šutira glavom i pogađa prečku!

U 76. minuti Borac dolazi do pobjedonosnog gola. Mladi Karić je tada startovao čisto na loptu, a Kesić, koji je kroz cijelih devedeset minuta utakmice bio prilično pristrasan, dosuđuje prekršaj za Borac. U toj akciji Banjalućani dolaze do kornera, a onda Mrkaić nakon gužve u petercu pogađa za 0:1.

Kesić je mogao pokazati na bijelu tačku za ekipu Tuzla Cityja u 85. minuti kada je nakon jednog šuta lopta u ruku pogodila igrača Borca Marka Gajića, piše SC Sport

Borac je prvi sa 17 bodova, dok njegov današnji rival ostaje na 16. 

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije