Veliki derbi na Koševu: Može li Velež iznenaditi Sarajevo?

2
Radiosarajevo.ba
Veliki derbi na Koševu: Može li Velež iznenaditi Sarajevo?
Foto: Privatni album / Ajdin Drina

Sarajevo će danas na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Velež u zadnjem kolu prve polusezone m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iz FK Sarajevo stizale su optimistične izjave uoči duela, a trener Goran Sablić je optimista uoči utakmice na Koševu koja počinje u 13 sati.

“Dobro samo trenirali u uvjetima koje imamo. Imamo nekih povrijeđenih i viroznih. Ekipa će biti spremna. Dolazi nam ekipa koja ima dosta kvalitete u svojim redovima i koja je u prvenstvu i evropskim utakmicama ostavila utisak. U prvenstvu je trenutno slabije pozicionirana. Naša i njihova forma ide uzlaznom putanjom. Bez obzir na uslove očekujem kvalitetnu utakmicu”, rekao je Sablić.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Ajdin Drina - undefined

Foto: Privatni album: Ajdin Drina

S druge strane, iz Veleža očekuju da ostanu neporaženi. Ajdin Drina, bivši igrač FK Sarajevo koji je na Koševu prošao sve selekcije do starijih kadeta, sada je član Veleža.

"Nakon godinu dana u klubu ponudili su mi prvi moj ugovor. To mi je samo još veći podstrek za rad i napredovanje i želio bih da se zahvalim svim dosadašnjim trenerima koji su me trenirali", priča Drina.

On vjeruje da njegov tim može prikazati sjajnu predstavu i ostati neporažen u Sarajevu.

"Imam odobru ekipu, sada smo krenuli i da bolje igramo. Na Koševu je uvijek lijepo igrati", kazao je Ajdin Drina, koji se zahvalio i roditeljima koji su mu najveća podrška od početka.

Kladionica Mozzart vidi Sarajevo kao favorita u ovom meču, a pobjeda bordo tima se vrednuje kvotom 1.70.

Kvota za remi iznosi 3.45, dok bi poprilično mogli zaradaiti na Veležu ukoliko se okladite na njih i ukoliko oni danas slave. Kvota na pobjedu Mostaraca iznosi ravno 5!

Kompletnu ponudu ovog meča i svih ostalih mečeva današnjeg programa možete pogledati na OVOM linku.

Susret između Sarajeva i Veleža igra se danas od 13 sati.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije