Velika Interova legenda: Džeko je lud igrač, Roma može srušiti Liverpool

Radiosarajevo.ba
Velika Interova legenda: Džeko je lud igrač, Roma može srušiti Liverpool
Foto: EPA / Sandro Mazzola i Ronaldo

Rimska Vučica u srijedu će na svom Olimpicu u revanš susretu polufinala Lige prvaka ugostiti peterostrukog prvaka Europe Liverpool. Džeko i drugovi imat će izuzetno težak zadatak s obzirom na to da je Liverpool prije sedam dana na svom Anfieldu slavio rezultatom 5:2.

Legendarni fudbaler Intera Sandro Mazzola koji je dres ekipe sa San Sira nosio od 1960. do 1977. i u tom periodu skupio 500 utakmica, istknuo je uoči utakmice Rome i Liverpoola da ekipa s Olimpica ima šanse da se nađe u Kijevu.

"Može li Roma pobijediti Liverpool s tri gola razlike? Može, ali bit će im potrebno dosta sreće. Roma mora brzo postići prvi pogodak i najterati Liverpool da se brani, čekati njihove greške i nadati se čudu. Vjerujem u njih, sve je moguće. Roma mi se sviđa. Dobro igraju, lijepo ih je gledati. Imaju nekoliko fantastičnih igrača. Recimo, Džeko je lud igrač. Ako ga se Roma odlučiti riješiti, volio bih da dođe u moj Inter", rekao je Mazzola i osvrnuo se na igre Mohameda Salaha:

"Moraju posebno paziti na Salaha, tog igrača je izuzetno teško čuvati, ali mislim da nije nezaustavljiv. Stoke ga je zaustavio ovaj vikend i ne vidim zašto ne bi i Roma", istaknuo je Mazzola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije