Večeras Zmajevi igraju u Slovačkoj: Može li se ponoviti 2013. i kultna utakmica iz Žiline?

1
A.S.
Večeras Zmajevi igraju u Slovačkoj: Može li se ponoviti 2013. i kultna utakmica iz Žiline?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nogometna reprezentacija BiH / Arhiv

Slovačka i BiH večeras od 20.45 sati u Bratislavi igraju meč drugog kola grupe J kvalifikacija za EURO.

Naš reprezentativac Amir Hadžiahmetović (26) govorio je pred večerašnje duel u Bratislavi.

"Selektor nas je upozoravao, upadamo u euforiju. Svi smo profesionalni i znamo kako se trebamo ponašati nakon jedne pobjede. Svjesni smo da bi nam pobjeda mnogo toga donijela", kaže Hadžiahmetović.

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

O meču sa Slovacima:

"Svi se nadamo pobjedi protiv Slovačke. Ipak, svjesni smo da nas čeka opasna ekipa. Nisu dugo pobijedili i oni žele pobjedu. Moramo ući u meč sa velikim respektom. Ako budemo svi pružili svoj maksimum, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat."

O našem veznom redu...

Zmajevi stigli u Bratislavu: Poznato kada će bh. fudbaleri odraditi prvi trening

Zmajevi stigli u Bratislavu: Poznato kada će bh. fudbaleri odraditi prvi trening

"Svjesni smo kvaliteta Slovačke. Dobro smo ih analizirali. Naravno da je u fudbalu vezni red izuzetno bitan. Ako mi budemo dobri, onda će i tim biti na nivou. Očekuje nas velika borba, ali vjerujem u naš vezni red. Nadam se da ćemo pobjedom okončati ovaj ciklus od dva susreta", dodao je Hadžiahmetović.

O duelu sa Slovačkom govorio je i selektor Faruk Hadžibegić:

"Mnogo je lakše kada se kvalifikacije otvore pobjedom. Lakše se radi i lakše je pripremati naredni meč. Ipak, mi i da pobijedimo sutra, ostaje nam još osam utakmica do kraja kvalifikacija.

Faruk Hadžibegić: Kolašinac se morao vratiti u Francusku na zahtjev kluba

Faruk Hadžibegić: Kolašinac se morao vratiti u Francusku na zahtjev kluba

Mi Bosanci smo poznati po euforiji. Treba ostati smiren i izbjeći tu euforiju. Nema razloga za euforiju. Naravno da bih volio da pobijedimo.

Slovaci su veoma kvalitetni. Rezultat protiv Luksemburga nije negativan. Nas sutra očekuje izuzetno teška utakmica. Ništa neće biti riješeno sutra bilo kakav rezultat da bude. Izuzetno respektujemo protivnika. Imaju dobre igrače, izvanrednog selektora i sve je otvoreno."

O formaciji naš selektor je rekao:

/ Anketa

Koliko će Zmajevi osvojiti bodova u prva dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024?
Rezultati

"Protiv Islanda su dva mlada igrača zamijenjena zbog povrede jer su to oni tražili. Ja se adaptiram na ono što imam. Želim da nađem najbolju forumulu koja najviše odgovara igračima.

Cilj je da kroz razgovore i analizu sa igračima dođemo do rješenja koje je najbolje. Isto to rade i protivnici. Analiziraju nas i gledaju. Za sutrašnji meč ću tražiti fizički najsvježiju ekipu, a svi igrači su mentalno spremni za utakmicu".

Susret Slovačka - Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju, 26. marta na Nacionalnom stadionu u Bratislavi s početkom u 20:45 sati.

Sudije utakmice dolaze iz Italije. Glavni sudija je Marco Di Bello, pomagat će mu Giorgio Peretti i Marco Bresmes, dok je četvrti arbitar Giovanni Ayrold. VAR sudije su Marco Guida i Fabio Maresca.

Inače, Slovačka i BiH će se sastati po peti put u svojoj historiji.

Naša reprezentacija je slavila tri puta, dok su Slovaci jednom bili uspješniji.

Svi se sjećamo kultne utakmice u Žilini iz septembra 2013. godine kada su Zmajevi savladali Slovačku sa 2:1 i otvorili put ka plasmanu na SP u Brazil.

Junak meča bio je Izet Hajrović, koji nije na spisku selektora.

Direktan televizijski prijenos je omogućen na kanalu BHT1, a tekstualni prijenos iz Bratislave možete pratiti i na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije