Selektor Slovačke: BiH je izuzetno fizički spremna, a mi imamo 25 različitih mentaliteta

0
Radiosarajevo.ba
Selektor Slovačke: BiH je izuzetno fizički spremna, a mi imamo 25 različitih mentaliteta
Foto: Arhiv / Francesco Calzona

Održana je konferencija za medije reprezentacije Slovačke uoči sutrašnjeg meča s Bosnom i Hercegovinom.

Duel 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo najavio je selektor Slovaka Francesco Calzona, koji je analizirao pobjedu BiH nad Islandom (3:0) od prije dva dana.

S druge strane, Slovaci su remizirali s Luksemburgom, te je atmosfera zbog toga dosta narušena uoči okršaja sa Zmajevima.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Analizirali smo utakmicu BiH protiv Islanda, a vidjeli smo da je ovaj tim izuzetno fizički spreman. Ipak, mi ne želimo obraćati preveliku pažnju na njih i moramo se fokusirati na sebe. BiH dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede protiv Islanda, a riječ je o ekipi koja je tri puta izborila baraž u kvalifikacijama za Euro. Naravno, ne ulazim sa strahom i nepovjerenjem u svoje momke, ali su to činjenice”, rekao je Calzona, prenosi SCSport.

/ Anketa

Koliko će Zmajevi osvojiti bodova u prva dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024?
Rezultati

Problemom svog tima smatra neuigranost.

“Kod nas je problem vjerovatno što presing nismo uspjeli bolje uigrati, a to je jer nismo imali vremena. Ovo je naše treće okupljanje i 15 trening, a moram reći da imamo 25 različitih mentaliteta, koje igrači nose iz svojih klubova. Nije to alibi, ali je tako, pa moramo sve to ujediniti. Lično, mislim da je rat selektora posao koji donosi situacije pod pritiskom. Ne ide uvijek sve po planu, ja prihvatam kritiku javnosti, ali vjerujem u svoje igrače. zadovoljan sam njihovim ponašanjem i što oni osjećaju dio krivice”, istakao je Calzona.

Na pitanje o najopasnijim bh. igračima, Calzona je naveo dvojac koji je riješio duel s Islandom.

“Cijela ekipa BiH je snažna. Rade Krunić i Amar Dedić igraju u jakim timovima i na njih moramo obratiti posebnu pažnju kako bi pobijedili BiH”, zaključio je Calzona.

Hadžibegić na pressici u Bratislavi otkrio informaciju koja zanima cijelu naciju - kako je Džeko

Hadžibegić na pressici u Bratislavi otkrio informaciju koja zanima cijelu naciju - kako je Džeko

Susret Slovačka - Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju na Nacionalnom stadionu u Bratislavi s početkom u 20:45 sati.

Direktan televizijski prijenos je omogućen na kanalu BHT1, a tekstualni prijenos iz Bratislave možete pratiti i na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije