Počinje novo izdanje Lige prvaka: Pjanić i Džeko startuju protiv Barce i Atletica

Radiosarajevo.ba
Počinje novo izdanje Lige prvaka: Pjanić i Džeko startuju protiv Barce i Atletica
Utakmicama prve četiri grupe večeras će početi grupna faza, a ujedno i nova sezona UEFA Lige prvaka, u kojem će snage odmjeravati najbolji klubovi Starog kontinenta.

Već večeras ljubitelji najbitnije sporedne stvari na svijetu imat će priliku uživati u utakmicama dvojice bh. reprezentativaca, odnosno Edina Džeke čija Roma će večeras u okviru grupe C zaigrati protiv Atletico Madrida, te Miralema Pjanića u derbiju večeri koji se igra na Nou Campu između Barcelone i Juventusa.

Na stadionu Olimpico u Rimu očekuje se da će Edin Džeko predvoditi napad Vučice, koja se nada dobrom startu nove sezone u Ligi prvaka, dok će u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala Pjanićeva Stara dama morati da se izbori s Barcinom osvetom nakon što su ih prošle godine izbacili u završnici.

Zanimljivo će biti i na ostalim susretima, te će se u okviru grupe A sastati Manchester United i Basel, te Benfica i CSKA, dok grupa B donosi duele Bayerna i Anderlechta, te moćnog PSG-a i Celtica, za koji nastupa još jedan bh. nogometaš Jozo Šimunović.

Osim Rome u grupi C zaigrat će debitant u elitnom takmičenju Qarabag protiv odličnog Chelseaja, te je posljednji susret u grupi D rezerviran za Olympiacos i Sporting.

Sigurno je da nas večeras od 20.45 sati, kada počinju sve utakmice, očekuje mnogo uzbuđenja u novoj sezoni najelitnijeg takmičenja Starog kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije