Carlo Ancelotti: Bayern ove godine ima bolji tim

Radiosarajevo.ba
Carlo Ancelotti: Bayern ove godine ima bolji tim
Kapiten Bayerna iz Minhena, Manuel Neuer je uoči utakmice protiv Anderlechta u Ligi prvaka, koja je na programu u utorak, istaknuo da njegova ekipa želi dominirati od samog početka meča.

Dodao je da se na taj način žele odužiti navijačima nakon poraza od Hoffenheima, koji je u subotu slavio kao domaćin sa 2:0 u utakmici 3. kola Bundeslige.

"Želimo se pokazati u najboljem svjetlu u Ligi prvaka. Želimo pokazati drugačije lice u odnosu na ono protiv Hoffenheima", rekao je Neuer na konferenciji za novinare u Minhenu.

Naglasio je da je vrlo važno da Bayern brzo dođe od pogotka.

"Želimo rano doći do prednosti, a to je upravo ono što nismo uspjeli uraditi protiv Hoffenheima", kazao je njemački golman.

Trener Bayerna, Carlo Ancelotti je izjavio da njegov tim ove godine može postići bolje rezultate nego prethodne, kada su eliminirani u četvrtfinalu od Real Madrida.

"Ove godine sigurno možemo biti bolji. Mislim da imamo bolji tim. Novi igrači su povećali kvalitet tima. Ipak, Anderlecht je dobra ekipa. Igraju na duge lopte i brzi su. Moramo biti pažljivi, posebno nakon meča protiv Hoffenheima, te igrati dobar fudbal", rekao je Ancelotti.

Ekipa Bayerna iz Minhena je u ponedjeljak navečer obavila i posljednji trening pred meč protiv Anderlechta.

Bayern u utorak u 20.45 sati u prvom kolu grupe "B" Lige prvaka u Minhenu dočekuje Anderlecht.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije