Večeras na Koševu 144. sarajevski derbi: Sarajevo i Željezničar u lovu na bodove

0
Radiosarajevo.ba
Večeras na Koševu 144. sarajevski derbi: Sarajevo i Željezničar u lovu na bodove
Foto: MozzartBet / Večeras vječiti derbi

Večeras se od 20.30 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" očekuje spektakl - Sarajevo i Željezničar zaključit će 10. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Riječ je o 144. derbiju gradskih rivala, gdje Plavi imaju dvije pobjede (45 trijumfa) u odnosu na Sarajevo (43 pobjede).

Neriješenim rezultatom okončano je 55 susreta, a ukupna gol-razlika je na strani Željezničara (176:172).

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Trener Bordo tima Goran Sablić, istakao je da je ovo posebna utakmica i da je FK Sarajevo spremno čeka.

“Svaka utakmica je nova prilika i svaka nosi tri boda. Znamo da jeste derbi i da je svaki derbi poseban, ali s druge strane, priprema se ne razliku i svakoj utakmici pristupamo na isti način. Poštujemo Željezničar kao i sve ostale ekipe, a ono što je za nas najbitnije, moramo pokazati više odlučnosti i vjere u sebe i da stvari s treninga prebacimo na teren. Pola od toga bi bilo dovoljno. Ljuti smo na sami sebe i kao trener znam da nam domaće utakmice nisu realne u odnosu na kvalitet”, kazao je Sablić.

S druge strane, Tomislav Ivković pohvalio je kvalitetne pojedince koje ima Sarajevo i najavio da ide na pobjedu.

Volio bih da derbi riješi neki moj mladi igrač. U takvim derbijima znaju iskočiti takvi mladi igrači. Do sada mi je najteže bilo smiriti ekipu za ovaj meč s Veležom. To mi je bio najteži zadatak, ali položili smo test jer su igrači odradili maksimalno. Sigurno nas očekuje teška utakmica. Sarajevo imu dosta kvalitetnih individualaca, a mi ćemo se maksimalno spremiti i dat ćemo sve od sebe. Pokušat ćemo se iskupiti za izgubljena dva boda protiv Veleža”, rekao je Vrhovac.

Program će biti otvoren utakmicom između Leotara i Rudara od 16 sati, a onda se od 18 sati igraju još dva duela. Radnik će dočekati ekipu Zrinjskog, dok na Pecari kod Širokog Brijega gostuje lider i neporaženi tim Tuzla Cityja.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se od 20.30 sati, uz direktan TV prijenos u programu Arene Sport.

Duel u tekstualnom prijenosu možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Najvatreniji navijači Željezničara, pripadnici grupe Manijaci, objavili su informaciju u vezi derbija na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U objavi na Facebook stranici su naveli:

“Okupljanje za sutrašnji derbi je na mostu Vrbanja u 18, a polazak je u 18:30 sati. Svi u tamnoj odjeći, svi sa šalovima!”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije