Sablić pred derbi: Kada igramo kući, uvijek smo favoriti

0
Radiosarajevo.ba
Sablić pred derbi: Kada igramo kući, uvijek smo favoriti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sablić najavio derbi protiv Željezničara

Sarajevo i Željezničar sutra će na Koševu uigrati derbi susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim povodom medijima se danas obratio šef struke Bordo tima Goran Sablić.

"Sutra je posebna utakmica. Svi igrači su spremni, motivisani su i u dobrom raspoloženju. Spremno čekamo susret. Nakon utakmice s Leotarom smo pričali i sam sam rekao šta sam imao. Nije nam bila ugodna situacija, posebno kad uzmete otvaranje ove sezone i naš uspjeh kada je u pitanju domaći teren. Isto tako, za razliku od toga smo uspješniji na gostovanjima. Želimo i imamo ogromnu motivaciju da to promijenimo, a situacija je bila takva da sam iz sedmice u sedmicu dobijao više resursa od igrača. Jedva čekam da sutrašnja ekipa koja će biti bolja i agresivnija popravi utisak", kaže Sablić.

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

Kaže da se za ovu utakmicu tim sprema kao i za svaku drugu.

"Svaka utakmica je nova prilika i svaka nosi tri boda. Znamo da jeste derbi i da je svaki derbi poseban, ali s druge strane, priprema se ne razlikuje i svakoj utakmici pristupamo na isti način. Poštujemo Željezničar kao i sve ostale ekipe, a ono što je za nas najbitnije, moramo pokazati više odlučnosti i vjere u sebe i da stvari s treninga prebacimo na teren".

"Koliko puta smo čuli da u derbiju stanje na tabeli i forma nisu presudni, a znamo da će motiv s jedne i druge strane biti ogroman i da je utakmica stvar prestiža u čitavoj državi. Ono što uvijek nastojim je da se fokusiram na svoju ekipu, mislim da imamo kvalitet jer smo kompletni i kad oni uhvate sportsku formu, kao i ostatak i ekipe, onda smo konkurenti svim ekipama. A kad igramo kući, da ne budem prepotentan, uvijek smo favoriti. Želja će biti velika s obje strane, a ja želim da mi budemo mirni i fokusirani. Nogomet se igra glavom i kad si takav u utakmici, onda donosiš najbolje odluke", zaključio je Sablić.

Novinarima se obratio i napadač Mersudin Ahmetović

"Svi znamo kakva je ta utakmica, ne samo za Sarajevo, već i čitavu bh. javnost. Nakon teške povrede se lijepo vratiti u ekipu i biti s momcima. Svakako da su derbiji najteže utakmice i vidjet ćemo kakav ishod će biti", poručio je on.

Derbi se igra sutra s početkom od 20.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije