IG / Damir Kasum podnio ostavku: FK Sarajevo ostao bez predsjednika

16. 09. 2021. u 22:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum putem društvene mreže Instagram objavio je da se odlučio povući s te funkcije.

Njegovo saopćenje i odluku prenosimo u cijelosti:

"Prošlo je skoro 15 mjeseci otkako sam postao dio jedne fantastične priče, postao sam član najznačajnijeg sportskog kolektiva i branda u Bosni i Hercegovini, FK Sarajevo.

U klub sam došao sa vizijom i željom da doprinesem razvoju i unaprjeđenju kluba svojim iskustvom koje sam stekao realizacijom preko SO razvojnih projekata na tri kontinenta.

Velika želja mi je bila da postanemo nešto više od samo sportskog kolektiva. S tim ciljem sam pokrenuo inicijativu formiranja dobrotvome fondacije unutar bordo kluba po uzoru na Barcelona Foundation i Roma Cares.

Na fondacija se trebala zvati Sarajevo Smile. Medutim, čovjek planira, Bog se smije...

Početkom februara 2021. sam imao tu čast da od strane Skupštine kluba budem izabran na dužnost predsjednika FK Sarajevo. Zajedno sa kolegama iz Uprave, Hajrudinom Kapetanovićem i Elvirom Lemem smo se ubrzo susreli sa izuzetno ozbiljnom finansijskom krizom kluba, koja je zajedno sa blago rečeno problematičnim suđenjem tokom proljetnog dijela prvenstva, dovela do historijskog sportskog neuspjeha našeg tima.

Ovdje moram da naglasim da sam ponosan na svoje kolege i Uprave koji ni jednog trenutka nisu pomišljali da napuste tonuCibrod i zajedno smo čvrsto odlučili da ćemo se izboriti sa krizom što smo na kraju i uspjeli.

Odlaskom lsmira Mirvića i povratkom Vincenta Tana, počinje nova era kluba. Uvjeren sam da će to biti bolja era u kojoj će klub postići ono što smatram da je neophodno, a to je finansijska samoodrživost. lnvestitori trebaju biti investitori a ne donatori. Smatram da lnvestitori trebaju ulagati u infrastrukturu kluba kao što je u prvom redu trening centar, ne u plate uposlenika i igrača jer to nisu ulaganja.

Ovim putem bih htio da se zahvalim Vincentu Tanu, Jalilu Rasheedu i Ismira Mrvicu na povjerenju koje su mi ukazali ponudivši mi da i nadalje obavljam dužnost predsjednlka Upravnog odbora FK Sarajevo. Nakon dugog razmišljanja, došao sam do zaključka da su novoj eri potrebna nova lica. Ona je potrebno smiriti tenzije oko kluba. lako nikad nisam htio da polarizujem ljude oko kluba i nase navijače (čak suprotno), nadam se da mogu barem biti dio rješenja koje će doprinijeti smanjivanju tenzija i davanju prilike novoj eri. Zbog toga sam odlučio da ću na dan Skupštine, koji smatram završetkom krize i sretnim danom za sve pristalice FK Sarajevo, podnjeti ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo.

Ovim putem bih htio da se zahvalim svim uposlenicima i igračima FK Sarajevo na saradnji u ovom periodu.

Bili smo skupa u dobru i zlu. Radio sam maksimum da vas zaštitim i žao mi je što ste bili dovedeni u situaciju u kojoj ste morali raditi pet mjeseci bez primljene plate. Nadam se da se to nikad više neće ponoviti.

lsto tako bih se želio zahvaliti svim navijačima koji su uprkos svemu ostali uz naš klub. Smatram da se sa navijačima mora puno više raditi da bi se jednoga dana stvorio ambijent u kojem će utakmice našeg kluba biti najljepši događaj u sedmici za porodice ovog grada.

Također se želim zahvaliti novinarima koji su pratili naš klub. Posebno se želim zahvaliti redakcijama Sport 1, SportSport i Sport centar na korektnoj saradnji.

Najbolje za kraj, Sabrina Buljubašić. Želim da ti se zahvalim na svemu što radiš za klub. Posebno na fantastičnom poslu u zadnja tri mjeseca kad si nevjerovatnom brzinom riješila pitanje investitora. Šta bi za to dali drugi klubovi u Bosni i Hercegovini i svijetu. Drago mi je da naš klub ima nekoga ko je povezan sa svijetom fudbala izvan naše zemlje. Želim ti sve najbolje i skori napredak u karijeri. Zaslužila si ga.

Hvala svima koji su mi dali podršku u teškim danima. Hvala i onima što su bili kritični prema meni u granicama ljudske pristojnosti. Svi smo mi prolazni, klub je vječan. Sada naprijed u novu eru, razvoj kluba i sportske uspjehe.

Svi napad, jedan je Hase!", napisao je na svom Instagram profilu Damir Kasum.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA