Direktorica FK Sarajevo: Sa Tanom i Mirvićem počinje nova era

4
Radiosarajevo.ba
Direktorica FK Sarajevo: Sa Tanom i Mirvićem počinje nova era
FOTO: Arhiv / Sabrina Buljubašić

Nakon današnje objave Fudbalskog kluba Sarajevo da će novi investitori biti Vincent Tan i Ismir Mirvić, na društvenim mrežama oglasila se i direktorica bordo kluba Sabrina Buljubašić.

Na svom profilu na LinkedInu, na engleskom jeziku, Buljubašić je objavila sljedeći post koji prenosimo u cijelosti:

“Proteklih nekoliko mjeseci bili su, u najmanju ruku, izuzetno teški. Pandemija je zahvatila čitav svijet i FK Sarajevo se nije razlikovalo, jer su klub i svi u njemu patili, kako na terenu tako i van njega.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Gubici pretrpljeni zbog pandemije imali su utjecaja na Long Group, pa su se nažalost zbog toga našli u kompromitirajućoj situaciji u pogledu vođenja FK Sarajevo. U junu ove godine potvrđeno je da će se Long Group morati povući, što je značilo da je klub morao odmah i hitno pronaći nove investitore, što je u ovim vremenima bilo još teže.

U ovom periodu osoblje je neumorno radilo, često ne znajući sa sigurnošću gdje će klub završiti. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na njihovoj predanosti cilju i na tome što su često ostavljali po strani svoje privatne brige u korist kluba. Mnogi članovi tehničkog osoblja i igrači također su se borili. Ako se iz ovoga može izvući jedna pozitivna stvar, to je da smo svi zajedno bili u rovovima; svi zaposleni, i svi smo se okupili kako bismo krenuli u istom smjeru, što je bio pravi smjer. Također, naši partneri su nam dali vremena, a sponzori ostali uz klub u teškim trenucima.

Sada sam oduševljena što smo uspjeli osigurati novu investiciju. Imat ćemo dva investitora – gospodina Ismira Mirvića, a također će se vratiti u klub amidža Tan Sri Vincent.

Danonoćno smo radili na temeljitoj analizi i sve smo završili za manje od tri mjeseca. Svi dokumenti su potpisani, a danas počinje nova era za klub.

Šteta nastala u posljednjih nekoliko mjeseci znači da stvari neće postati savršene preko noći, međutim sada se svjetlo nalazi na kraju tunela. Investitori imaju novu viziju, a ja i moj tim radujemo se provedbi svojih njihovih planova u narednim mjesecima.

Želim se zahvaliti svim navijačima Sarajeva na podršci i strpljenju u proteklih devet mjeseci. Uvijek ste bili tu za klub i ne sumnjam da ćete uvijek biti tu za klub. Možete biti mirni, znajući da će planovi novih investitora učiniti FK Sarajevo jačim na terenu i izvan njega u svim oblastima. Planovi će potrajati neko vrijeme da se u potpunosti ostvare, ali su za dugoročni opstanak i uspjeh kluba. Kao i uvijek, FK Sarajevo je lider u BiH i regionu, a ja jedva čekam vidjeti kako klub raste pod ovim novim vodstvom.

Nova era počinje…”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije