... / Kasum poručuje: Ismir Mirvić drugi investitor FK Sarajevo uz Vincenta Tana

15. 07. 2021. u 18:51:00 N1

Shares: 0

Fudbalski klub Sarajevo večeras će u okviru prvog kola kvalifikacija za UEFA-inu Konferencijsku ligu snage odmjeriti sa moldavskim Milsamijem.

Pred ovaj susret za N1 televiziju govorio je predsjednik UO FK Sarajevo Damir Kasum koji je ekskluzivno otkrio ime drugog investitora u klub pored povratnika Vincenta Tana.

”Što se tiče gospodina Tana, tu postoji dosta emocija zbog svega što se dešavalo u klubu. Prije gotovo mjesec dana ostali smo bez investitora i krenuli u borbu, koja je neizbježna. Ali u rekordnom periodu našli smo novog investitora. U finišu smo pregovora i sa našim drugim ulagačem koji ulazi pored gospodina Tana. Danas prije razogovora sa vama već smo odmakli u pregovorima i pitao sam ga da li mogu objaviti o kome se radi. Želio bih reći da se radi o gospodinu Ismiru Mirviću", kazao je Kasum za N1. 

Naglasio je da se radi o biznismenu bh. porijekla koji je radio sa Tanom na uspostavi kluba Los Angeles.

"Tražio je partnere, radio na marketingu i želi se aktivno uključiti u klub. Upravo ovaj gospodin je pružio pozajmicu klubu, zato što se kod njega vidi doza ljubavi prema gradu Sarajevu, koji smatra najznačajnijim sportskim brendom u BiH", ističe Kasum.

Podsjeća kako je FK Sarajevo dosta komunicirao s Mirvićem te da je Kasum oduševljen njegovim idejama.

On podsjeća da je Mirvić također i "dobar prijatelj sa vlasnikom YouTubea i raznim drugim velikim vlasnicima. Njegovo obećanje je da će direktor marketinga iz SAD-a dati sve od sebe da napravimo još veće rezultate", rekao je Kasum za televiziju N1.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA