Varešanović: Prevalili su toliki put da bodre Sarajevo, na kraju nisu gledali. Šta su mogli uraditi?

0
Radiosarajevo.ba
Varešanović: Prevalili su toliki put da bodre Sarajevo, na kraju nisu gledali. Šta su mogli uraditi?
Foto: Sport centar / Mirza Varešanović

U Kutaisiju je održana konferencija za medije FK Sarajevo nakon što je tim s Koševa remizirao s FK Torpedom u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige.

Bilo je 2:2, te bordo tim ima aktivan rezultat pred revanš na Koševu.

Na konferenciji za medije svoj komentar dao je trener Mirza Varešanović. Bio je bijesan što Horde zla nisu bile na tribinama, s kojih su izbačeni uoči početka utakmice.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

"Želio bih prije nego komentarišem utakmicu da pitam organizatora zašto naši navijači nisu bili na stadionu? Prevalili su toliki put da bodre Sarajevo i na kraju nisu gledali utakmicu. Volio bih da mi neko odgovori na to pitanje", rekao je razočarani Varešanović i dodao:

"Nije korektno da toliko kilometara prevale i onda da im neko ne dozvoli da budu prisutni na stadionu. Ne znam šta se to moglo desiti, stvarno mi nije jasno."

Šta se dešava u Gruziji? Tri gola za šest minuta!

Šta se dešava u Gruziji? Tri gola za šest minuta!

Potom se okrenuo dešavanjima na terenu.

"Što se utakmice tiče, znali smo da nas očekuje težak meč i iskusan protivnik. Bili smo puno bolji u prvom poluvremenu, imali smo mnogo prilika i nismo ih iskoristili. Prvi prekid protivnika donio je gol u najgore moguće vrijeme. Vratili smo se brzo, izjednačili, ali onda opet greška u odbrani, izbijanje lopte na nogu i primamo gol.

Cijelo vrijeme smo pokušavali da napadamo. Postigli smo drugi gol, ali poslije smo malo pali i nesvjesno se povukli. Napravili su nam pritisak, imali su prilika i mislim da je ovo najrealniji rezultat. Imamo još sedam dana da se spremimo za revanš", istakao je Varešanović.

Dramatične scene: Pogledajte sukob Hordi Zla i gruzijske policije

Dramatične scene: Pogledajte sukob Hordi Zla i gruzijske policije

Sarajevo preuzima ulogu favorita pred meč na Koševu.

"Ovo je naša prva takmičarska utakmica i kad sve sagledam mogu biti zadovoljan. Preuzimamo ulogu favorita za meč na Koševu. Večeras mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom u kojem smo trebali voditi dva razlike", rekao je Varešanović.

Na kraju je odgovorio i na pitanje je li igrače poremetilo odstranjivanje Hordi zla sa stadiona, piše Sport centar.

"Sigurno da jeste. Navijači su tu bili kad smo izašli na zagrijavanje, a kad je utakmica počela nije ih bilo tu. Ne znam šta su mogli napraviti da ih neko istjera sa stadiona", zaključio je Varešanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije