Varešanović optimističan pred susret sa Zrinjskim: 'Uigraniji smo i to je sada naša prednost'

1
Radiosarajevo.ba
Varešanović optimističan pred susret sa Zrinjskim: 'Uigraniji smo i to je sada naša prednost'
Foto: N.G / Radiosarajevo / Mirza Varešanović

Ekipa Sarajeva sutra u Čitluku igra derbi 28. kola m:tel Premijer lige BiH protiv lidera Zrinjskog.

'Plemići' bi eventualnom pobjedom osigurali novu titulu prvaka, ali bordo tim im želi pomrsiti planove, što potvrđuju riječi šefa stručnog štaba Mirze Varešanovića.

"U dobrom smo nizu i sljedeći duel očekujemo u pozitivnoj atmosferi među ekipom. Idemo da se nadmećemo i da pokažemo da zaslužujemo bolju poziciju nego što to tabela govori. Kada smo nastavili sezonu, upravo smo ugostili Zrinjski, gdje nismo pokazali naše pravo lice. Ekipa je sada već duže vremena na okupu, uigraniji smo i to je sada naša prednost u odnosu na tu utakmicu", kazao je Mirza Varešanović.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

"Zrinjski je u fenomenalnom nizu od 16 pobjeda, a sa novim trenerom su još uvijek bez poraza u nastavku sezone. Ja sam pred prethodnu utakmicu izjavio da mi nemamo pravo da kalkulišemo i da moramo ići svaku utakmicu na pobjedu. Tako će biti i u Čitluku gdje ćemo dati sve od sebe da prekinemo ovaj pobjednički niz njihove ekipe", dodaje Varešanović.

Utakmica će se odigrati 26. aprila sa početkom od 16 sati na stadion "Pod Bijelim Brijegom" u Mostaru.

“U dobrom smo nizu i sljedeći duel očekujemo u pozitivnoj atmosferi među ekipom. Idemo da se nadmećemo i da pokažemo da...

Posted by FK Sarajevo on Tuesday, April 25, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije