Mirza Varešanović: "Imamo igrača koji i ne znaju kako je igrati na Koševu"

0
Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović: "Imamo igrača koji i ne znaju kako je igrati na Koševu"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Mirza Varešanović

Sarajevo će sutra ugostiti Tuzla City na stadionu Asim Ferhatović Hase u susretu 27. kola m:tel Premijer lige BiH.

Tim povodom predstavnicima medija se danas na press-konferenciji obratio trener bordo tima Mirza Varešanović, koji je kazao:

"Mi zadnjih pet utakmica ne znamo za pobjedu protiv Tuzla Cityja. Jedan neriješen rezultat i četiri poraza. Naravno da nam je to dodatni motiv. Plus, stadion Koševo, gdje se vraćamo nakon osam mjeseci. Tu imamo dosta novih igrača, koji ne znaju kako je uopšte igrati na tom stadionu, kakva je atmosfera, ambijent… Nadam se da će to pozitivno uticati na njih, da pružimo pravu partiju i da ostvarimo dobar rezultat. To je za nas, u svakom slučaju, pobjeda", prenosi SC Sport.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

O treningu na novom travnjaku Koševa je kazao:

"Jako dobar teren, to je ono što smo tražili od prvog dana. Dobar teren. Sutra ćemo to imati, uz sve ostale uslove da ostvarimo dobar rezultat".

Na pitanje zašto Musa Muhammed nije u sastavu u posljednje vrijeme, Varešanović je odgovorio:

"Imamo osam stranaca, po pravilniku je dozvoljeno pet. To je najveći problem što se tiče Muse. Naša procjena je da su nam potrebniji igrači sa stranim papirima na nekim drugim pozicijama. Dobro radi, imao je jednu nesreću nakon priprema u Antaliji. Tri sedmice je bio van trenažnog procesa zbog povrede lože. Ispao je iz ritma, ali tu je u rosteru, trenira i čeka svoju šansu. Da je mogao više igrati, jeste, ali situacija je takva kakva jeste.

Olakšavajuća okolnost je što je Jelić Balta dobio naše papire tako da se otvara prostor za još jednog igrača sa stranim papirima. S druge strane na toj poziciji imamo Mulalića, koji ima 19 godina i koji je projekat kluba, koji je naše dijete, koji je kvalitetan i potentan i igra dobro".

Meč Sarajevo – Tuzla City igra se sutra od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije