Vaha pred Marokance postavio uslove zbog kojih su se uhvatili za glavu

2
Radiosarajevo.ba
Vaha pred Marokance postavio uslove zbog kojih su se uhvatili za glavu
Foto: EPA / Vaha pred Marokance postavio uslove zbog kojih su se uhvatili za glavu

Još uvijek se ne zna ko će voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine.

Trenutno je na klupi još uvijek bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić koji ih je i odveo do Mundijala gdje su u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Marokanski savez se želi riješiti Halilhodžića, no prema pisanju tamošnjih medija, to neće biti tako jednostavno. U Savez je danas navodno stigao jasan uvjet koji je Vaha postavio kako bi raskinuo ugovor sa reprezentacijom Maroka.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Bivši trener Dinama traži isplatu svih svojih plata do kraja ugovora, a to znači da bi mu, u slučaju otkaza, Marokanci morali isplatiti čak četiri miliona eura.

To je iznos koji je za njih u ovom trenutku prevelik i to ih je šokiralo, prenose hrvatski mediji.

Dodatni problem je i što Vahina potencijalna zamjena, Andre Villas-Boas, traži 450.000 eura mjesečno, a to je opet preveliki zalogaj za Maroko.

Tako izgleda da će Vaha Maroko voditi barem još u idućoj prijateljskoj utakmici protiv SAD-a, a marokanski mediji čekaju da vide hoće li se na popisu za tu utakmicu naći otpisane zvijezde Hakim Ziyech, Amine Harit i Noussair Mazraoui.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije