Uzbuna na Etihadu: Fenomenalni igrač Manchester Cityja planira preći u Real Madrid?

1
Radiosarajevo.ba
Uzbuna na Etihadu: Fenomenalni igrač Manchester Cityja planira preći u Real Madrid?
Foto: EPA - EFE / Pep Guardiola

Dolaskom francuskog reprezentativca Kyliana Mbappea u Real Madrid zaista se postavlja pitanje da li će neko u narednim sezonama moći da zaustavi španskog giganta.

Međutim, Mbappe neće biti jedini od onih najboljih pojedinaca u svijetu nogometa koji će zaigrati u bijelom dresu. Čini se da se isti scenarij sprema i prvoj zvijezdi Manchester Cityja.

Predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez odlučan je da napravi nove Galaktikose i ne misli se zaustavljati. Zbog toga, razloga za strah sada ima i trener Cityja Pep Guardiola.

Potvrđena optužnica zbog eksplozije kod Sarajeva u kojoj je poginuo mladić

Potvrđena optužnica zbog eksplozije kod Sarajeva u kojoj je poginuo mladić

Naime, na Etihadu sumnjaju da Erling Haaland u tišini planira svoj odlazak u Real Madrid, te žele što prije reagovati i pokušati da stopiraju "eksplozivan rasplet".

Tako su čelnici Građana došli na ideju da maknu raskidnu klauzulu ili je barem podignu na 300 miliona eura (više od 587 miliona KM), a to su iznosi koje Norvežanin gotovo sigurno neće prihvatiti, svjestan da bi time izgubio kontrolu nad transferom.

Haaland navodno želi napraviti iskorak u karijeri, pa ga je Guardiola "upozorio" da to neće biti lako. "Ako želiš da odeš u Real, morat će da plate puno, previše novca, jer si jednostavno predobar".

Ovim je riječima legendarni španski stručnjak na neki način želio "omekšati" napadača da pristane na pomenutu klauzulu od najmanje 300 milion eura (više od 587 miliona KM), javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije