Uspavanka u Bijeljini: Željo i Radnik podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
Uspavanka u Bijeljini: Željo i Radnik podijelili bodove
Foto: FK Željezničar / Radnik - Željezničar

Na otvaranju proljetnog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Radnik i Željezničar su remizirali bez golova.

U Bijeljini su se sastale ekipe iz gornjeg dijela tabele, no meč nije ponudio mnogo toga. Doduše, u posljednje vrijeme kada god se Radnik i Željezničar sastanu, bude vrlo malo pogodaka.

U prvom dijelu nismo vidjeli niti jedan šut u okvir gola. Najbolji šut uputio je za Radnik Plavšić sa distance, no lopta je otišla preko gola.

Plavi su najopasniji bili nakon nešto više od pola sata igre, no volej Semira Štilića izblokiran je gotovo na gol-liniji.

To je bio rezultat prvog dijela, a u nastavku vidjeli smo prvi šut u okvir gola, tek u 57. minuti kada je Kjosevski bez problema uhvatio pokušaj Simonovića.

Opasno je zaprijetio u 71. minuti Mahir Karić glavom, dok je lob udarac u narednoj minuti pokušao Dženan Zajmović. Ipak, rezultat se nije mijenjao.

Najbolju priliku za Plave propustio je upravo Zajmović koji je bio sam na lijevoj strani, ali je iz divne pozicije šutirao visoko preko gola.

Do kraja je ostalo 0:0 pa su obje ekipe upisale po bod na startu drugog dijela sezone u Premijer ligi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije