Sarajevo, Željo, Borac ili neko četvrti: Nikad neizvjesnije bh. fudbalsko proljeće

J. M.
Sarajevo, Željo, Borac ili neko četvrti: Nikad neizvjesnije bh. fudbalsko proljeće
Foto: Fena / Fudbaleri Sarajeva brane prvu poziciju iz jesenjeg dijela

Nakon zimske pauze BH Telecom Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda utakmicama 20. kola. Vjerovatno nikad se proljetni dio najkvalitetnijeg razreda bh. fudbala nije očekivao s takvom pažnjom.

Četiri prvoplasirane ekipe - Sarajevo, Željezničar, Borac i Tuzla City - dijele samo dva boda, a ni Zrinjski na petom, Radnik na šestom, pa i Široki na sedmom mjestu nemaju nenadoknadiv zaostatak za liderom.

Branilac naslova s Koševa u proljetni dio ulazi s prve pozicije i nekoliko krupnih promjena. Klub s Koševa napustio je Miloš Stanojević, dok je u Sarajevo stigao bivši bh. reprezentativac Tino Sven Sušić. Na klupi je Vinko Marinović zamijenio Husrefa Musemića koji je Sarajevu donio duplu krunu u prošloj sezoni.

Upravo će Sarajevo igrati derbi 20. kola: Na Koševo stiže četvrtoplasirana Tuzla City koju predvodi bivši fudbaler bordo kluba Elvir Baljić. Domaćin će željeti da pobjedom zadrži prvu poziciju i revanšira se za poraz (1:2) u jesenjem dijelu na Tušnju.

Drugoplasirani Željezničar nastavak šampionata otvara u Bijeljini. Protiv uvijek neugodnog Radnika puleni Amara Osima trebaju pokazati da s razlogom imaju ambiciju vratiti titulu na Grbavicu nakon 7 godina. Posebnu draž ovom susretu daje povratak trenera Slavka Petrovića na klupu Radnika nakon burne epizode u Željezničaru.

Možda najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, fudbaleri banjalučkog Borca s dosta optimizma i nekoliko pojačanja (među kojima je i Goran Zakarić) očekuju proljeće. Puleni Branislava Krunića u nedjelju gostuju u Širokom Brijegu što je pravi test za potvrdu šampionskih ambicija.

Pomalo iz prikrajka priliku čekaju fudbaleri Zrinjskog. Nakon promjenljivih jesenjih nastupa zaostatak "Plemića" od 5 bodova i nije veliki pa mostarski klub u čije redove se vratio Nemanja Bilbija nije odustao od borbe za titulu. Gostovanje na Bilinom Polju protiv davljenika Čelika pokazat će koliko vrijedi ekipa Mladena Žižovića.

Parovi, satnica i raspored TV prijenosa 

Subota: Radnik – Željezničar (14.30, Moja TV); Velež – Zvijezda 09 (14.30, Arena Sport); Sarajevo – Tuzla City (17.30, Moja TV).

Nedjelja: Sloboda – Mladost (14.30, BHT1); Čelik – Zrinjski (14.30, Moja TV); Široki Brijeg – Borac (17.30, Arena Sport).

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije