Amar Osim najavio meč sa Radnikom i još jedno pojačanje

Radiosarajevo.ba
Amar Osim najavio meč sa Radnikom i još jedno pojačanje
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Konferencija za medije FK Željezničar

Nogometaši Željezničara u subotu otvaraju drugi dio sezone gostovanjem kod Radnika.

Tim povodom, pred put u Bijeljinu, predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba i nogometaš Plavih, Amar Osim i Damir Sadiković.

“Nijedan klub nije u bajnoj situaciju. Posebno finansijski. Nadam se da ćemo kroz sezonu opravdati to što je uloženo u ekipu. Nije bajno, ali nije ni loše”, u uvodnom obraćanju istakao je Osim te nastavio:

“Prva je najteža utakmica, jer niko ne zna gdje je i šta je. Momenat prve utakmice više odgovara ekipi koja je slabija, mislim generalno. Mnoge stvari se ne znaju, jer se nije igralo tri mjeseca. Većina imaju iste igrače, ali nije to baš tako. Trebat će barem dva kola da prođu da se zna na čemu si. Neke stvari se se mogu predvidjeti u prvim utakmicama”.

Konferencija za medije FK Željezničar - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Konferencija za medije FK Željezničar

Potom je govorio o igračkom kadru:

“Nikada nismo igrali utakmicu u ovom sastavu u kojem ćemo igrati sutra. Naredne sedmice mislim da ćemo biti u mogućnosti da predstavimo novog igrača. Malo sve to traje za strane igrače zbog vize”, kazao je Osim, prenosi SCSport.

Novinarima se zatim obratio Sadiković:

“Sve što smo igrali u Antaliji bili su kvalitetni protivnici, tako da smo bili u podređenom položaju. Bile su teške noge. Nije to realna slika. Sada ćemo pokazati ko smo i šta smo.”

Osim je potom govorio o zahtjevu navijača da se Želji upiše titula iz 1946. godine:

“To će se desiti kad tad, mora se desiti. To je logično. To je nešto što nas čeka”.

O Osmankoviću i Ramoviću je kazao:

“Što se tiče prvog, doveli smo igrača na njegovoj poziciji. Što se ovog drugog tiče, imao je sreće što mu je konkurencija manja. Tu je, ima ugovor. Pristojno ga plaćamo”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije