Rođeni na krilima Brandaa i Vehabovića odnijeli pobjedu u Vrapčićima

Radiosarajevo.ba
Rođeni na krilima Brandaa i Vehabovića odnijeli pobjedu u Vrapčićima
Foto: FK Velež / Velež odnio pobjedu

Velež je na najbolji mogući način otvorio proljetni dio sezone, rutinskom pobjedom od 2:0 na stadionu Rođeni u Vrapčićima nad fenjerašem Zvijezdom 09.

Mostarci od prvih minuta kreću silovito prema golu. Nekoliko prilika imao je Nusmir Fajić u prvih dvadesetak minuta, da bi upravo ovaj iskusni napadač asistirao Brazilcu Brandau, koji u 21. minuti iz blizine trese mrežu gostiju iz Etno-sela Stanišić.

Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvrijeme, da bi i u nastavku Rođeni nastavili vršiti pritisak. Redale su se prilike, da bi jednu iskoristio Vehabović, koji je u 58. minuti udvostručio prednost domaćih nakon dobrog ubačaja Hasanovića.

U istom tonu odigran je ostatak meča, uz dominaciju Veleža nad posljednjeplasiranom ekipom prvenstva, ali do susreta rezultat se nije mijenjao. Ovim trijumfom mostarski tim je utvrdio poziciju u komfornoj sredini tabele, dok je nastavljena agonija Zvijezde 09, koja ima sve manje nade u opstanak među elitom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije