El Matador uništio prvaka Europe: Urugvaj ide dalje na Mundijalu

Radiosarajevo.ba
El Matador uništio prvaka Europe: Urugvaj ide dalje na Mundijalu
Fudbalska reprezentacija Urugvaja slavila je u drugom meču osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji protiv fudbalske reprezentacije Portugala rezultatom 2:1.

Ururgvaj je poveo u 7. minuti! Nevjerovatan dupli pas, s jedne strane terena na drugi, odigrali su Cavani i Suarez, a napadač PSG-a, popularni El Matador, okrunio je rijetko viđenu akciju zakucavanjem lopte iza leđa Patricija!

Suarez je mogao udvostručiti prednost da je u 14. minuti samo malo preciznije pucao glavom, a Guedes je par minuta kasnije u izglednoj prilici pucao u ruke sigurnog Muslere - golmana koji još nije primio gol u Rusiji!

I u 22. minuti Luis Suarez je bio blizu novom golu Urugvaja kada je prizemnim udarcem iz slobodnog udarca skoro iznenadio portugalskog golmana, koji u zadnji tren vadi loptu pored desne stative.

Prvu, naizgled, bolju priliku na utakmici Ronaldo je imao u 32. minuti kada je imao priliku izvesti slobodni udarac na oko 20 metara od gola. No, pucao je ravno u blok Urugvajaca.

U 45. minuti zaprijetio je i Pepe, a njegov udarac glavom završio je u rukama Muslere. U posljednjoj minuti pucao je Cavani, ali pored gola, te se u svlačionice otišlo s minimalnim vodstvom Urugvajaca.

Drugo poluvrijeme dalekometnim pokušajem otvorio je Raphael Guerreiro, no nedostajalo je preciznosti pa je lopta završila na tribini. Uslijedila je dobra akcija Portugalaca, nakon koje je lopta završila u korneru. Izvođač je bio Ronaldo, koji proslijeđuju za Guerreira, a on savršeno precizno ubacuje na peterac i ondje pronalazi nečuvanog Pepea koji, u 55. minuti, pogađa glavom za 1:1.

No, utakmica nije dugo bila u egalu, jer u 62. minuti Edinson Cavani majstorski zabija u suprotan ugao s ruba kaznenog prostora i vraća Urugvaj na gol prednosti!

U 70. minuti povrijedio se najbolji igrač meča Cavani te napustio teren, a u 80. minuti odlična šansa za Portugal. Bernardo Silva lijepo je probio lijevi bok, uputio je oštru loptu koju Gimenez jedva čisti.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je Urugvaj slavio nad Portugalom rezultatom 2:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije