Hadžibegić: Kreće nokaut faza, ko bude imao bolje rukavice ide dalje

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Kreće nokaut faza, ko bude imao bolje rukavice ide dalje
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Ronaldo
Prvi dan pauze na Mundijalu. Oni koji su očekivali da ćemo odmoriti od nogometa, prevarili su se.

I danas je tema Svjetsko prvenstvo. Gdje god sam danas bio pričalo se o tekmama, osmini finala, raspletu. U kafiću, prodavnici, na ulici... Nogomet je tema čak i kod žene, koliko sam primijetio razgovararaju o duelu Francuske i Argentine, te da li će Cristano Ronaldo ponovo biti strijelac.

Piše: Faruk Hadžibegić

Dvije su sutra utakmice, jedna bolja od druge. Neko će kazati finale prije finala je utakmica Francuska - Argentina, ali sam ja i dalje mišljenja da ćemo do završnice gledati bolje utakmice. Bit će još praznika nogometa u Rusiji.

Pogba ili Messi? Teško je kazati ko je favorit. Na prvu Francuska, ali kad bolje razmislim, Argentina je odigrala dvije posljednje utakmice bolje od Trikolora. Možda im pobjeda u finišu i gol Marcosa Roja protiv Nigerije da krila... Moguće...

Hadžibegić - undefined

Hadžibegić

Francuzi su igrali toplo hladno. Bili su prvi u grupi, ali u nijednoj od tri utakmice nisu dominirali. Protiv Perua su i izgledali najbolje. U duelu s Australijom nisam ih mogao prepoznati, a da o meču sa Danskom i ne pričam. Jedva čekam subotu i 16 sati.

Urugvaj - Portugal? S kolegom danas na popodnevnoj kafici pričam - ko bude imao bolje rukavice u ovoj nokaut fazi ide dalje. Ne kažem da će biti potrebno da se mlate i da će teren u Sochiju gdje se sutra bude igrala utakmica ličiti na ring, ali će trebati i snage i izdržljivosti da se sa terena izađe uzdignutih ruku, kao pobjednici.

Neko će kazati da dalje ide Portugal, ja ću se suzdržati od komentara, jer želim da uživam. Bilo koji tim da proše dalje, ima još tri meča da odigra da bi stigao do vrha. kao što sam i rekao, ovo su samo tek dvije utakmice osmine finala.

Pravi spektakl tek slijedi...  

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije