Uprava Metalleghea traži izvinjenje od gradonačelnika Zenice

Radiosarajevo.ba
Uprava Metalleghea traži izvinjenje od gradonačelnika Zenice
Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić
Zanimljiva nas borba očekuje do kraja prvenstva za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ostalo je šest kola do kraja, a najugroženiji su Metalleghe, Vitez i Čelik iz Zenice.

Danas se uprava NK Metalleghe BSI oglasila povodom saopćenja gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića o sumnjivim radnjama u premijerligaškim utakmicama.

Saopćenje uprave kluba iz Jajca prenosimo u cijelosti:

"Gospodine Kasumoviću, niste uspjeli u namjeri, niste nam upropastili Uskrs…

Bez argumenata etiketirate klub koji se diči svojom kratkom, uspješnom i časnom poviješću (četiri puta prvak u sedam godina postojanja).

Klub koji je u sedam godina prošao sve nivoe natjecanja i došao do petog, najvišeg nivoa BH nogometa- Premijer lige.

Ne znamo odakle crpite pravo da bez prav(n)ih argumenata, zasnovanih na čvrstim dokazima, prozivate sportski kolektiv koji je napravio jedan takav uspjeh i to uspjeh koji bi trebao i mogao biti obrazac i/ili primjer za druge sportske kolektive koji namjeravaju da bez utjecaja politike i politikanstva, isključivo na temelju rada, profesionalnih znanja i zalaganja dostignu zavidne uspjehe.

Gospodine Kasumović, naš klub ispunjava sve svoje obveze kako prema državi tako i prema svojim uposlenicima, igračima i osoblju. Ne stidimo se što funkcioniramo na takav način, naprotiv, ponosimo se.

Ponosimo se i našim prvim timom. To je tim koji dobija i gubi utakmice. Radujemo se poslije svake pobjede, analiziramo svaku izgubljenu i iz nje izlazimo još jači. Nikada ne tražimo krivca za loš rezultat u nekom drugom, ne kukamo na sudije i suđenje, a protivniku čestitamo i stisnemo ruku.

Uprava NK Čelik, kluba koji volite i u čiju ste obranu stali, prije neki dan je zatražila javnu ispriku od lica koji su ovaj klub prozvali i optužili za nečasne radnje…

Javnu ispriku i mi tražimo od Vas, ili ispriku ili dokaze kojim ćete potvrditi sve teške optužbe koje ste, između ostalih, iznijeli i na račun našeg kluba.

Pokažite odgovornost za izgovoreno i budite dostojni funkcije koju obavljate na ovaj ili onaj način", stoji u saopćenju kluba iz Jajca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije