Švrakić: Uz kvalitet, volju, želju i naše navijače do finala Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Švrakić: Uz kvalitet, volju, želju i naše navijače do finala Kupa BiH
Fudbalski klub Sarajevo sutra će gostovati u Doboju kod Kaknja u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine kod Fudbalskog kluba Mladost.

Bordo tim u Doboj kod Kaknja ide s imperativom pobjede s obzirom na to da je prvi susret odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase završen bez pobjednika rezultatom 1:1. Pomoćni trener Bordo tima Zijad Švrakić, ističe kako će Bordo tim uraditi sve da dođe do povoljnog rezultata.

"Vrlo važna utakmica za nas. Mi ne da mislimo da možemo, već da moramo pokušati sve da prođemo u finale i da ostvarimo prolazak u finale. Kada smo došli u stručni štab to je bio jedan od naših prioriteta, da dođemo do kraja u kupu. Evo nas, blizu smo, imamo rezultat 1:1 iz prve utakmice, koji nas tjera da moramo dati gol. Smatram da posjedujemo kvalitet, volju i želju i uz pomoć naših navijača, koji će sigurno doći u Doboj kod Kaknja smatram da možemo ostvariti dobar rezultat koji nam odgovara i proći u finale", rekao je Zijad Švrakić, pomoćni trener ekipe iz Titove 38b.

Napadač Sarajeva Amer Bekić istakao je da ekipa mora dati sve od sebe da dođe do povoljnog rezultata.

"Nadam se da ćemo proći u finale. Mislim da, ako ponovimo igru iz derbija rezultat neće doći u pitanje, ali moramo to dokazati i na terenu. Moramo jednostavno dati 100% od sebe na utakmici i mislim da ćemo slaviti prolazak u finale", istakao je Bekić.

Mehmed Janjoš u ovom susretu neće moći računati na Edina Rustemovića koji se povrijedio u susretu sa Željezničarom i neće ga biti na terenu od dvije do četiri sedmice.

"Zdravstveni bilten ekipe nakon derbija sa Željezničarom je povoljan izuzev Edina Rustemovića i nekih manjih povreda. Kod Rustemovića, on je napustio igru u 15 minuti obzirom da je kod njega došlo do distenzije medijalnog kolateralnog ligamenta. Već smo uradili potrebnu dijagnostiku, potvrdili naš preeliminarni izvještaj i on je već počeo sa terapijom. Ostale povrede se uglavnom odnose na umor i udarce", rekao je fizioterapeut Bordo tima Ismar Hadžibajrić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije