Petrović: Naši navijači prave atmosferu koja se rijetko viđa na Balkanu

Radiosarajevo.ba
Petrović: Naši navijači prave atmosferu koja se rijetko viđa na Balkanu
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odmjeriti snage sa NK Široki Brijeg.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili Slavko Petrović i Srđan Stanić.

"Mi se nalazimo pred jednom strahovito bitnom utakmicom, utakmicom koja odlučuje osvajanje jednog trofeja. Očekujem da moja ekipa izgara na terenu od prve do posljednje utakmice. Maksimalno ofanzivna igra i nadam se da možemo ponoviti utakmicu protiv Sarajeva. Ako to uspijemo, možemo ostvariti cilj. Svi će biti tu osim Kerle, koji je suspendiran. Pokušat ćemo uraditi sve da uđemo u finale Kupa BiH", ističe Petrović i dodaje:

"Teško je sada reći koji će sastav igrati. Bit će promjena u odnosu na utakmicu sa Sarajevom. Ja sam očekivao protiv Sarajeva da naša lijeva strana uradi dobar posao. Imali smo prednost na toj strani s Crnovom i Stanićem. Malo je zakazao Radinović, a odmorili smo Zakarića i Markovića i sigurno da su oni u kombinaciji", kaže Petrović.

"Ja sam već prije nekoliko sedmica rekao da je Osmanković napravio veliki pomak. Radi odlično na treningu i sigurno da je ulaskom protiv Sarajeva dobio motivaciju za daljnji rad. On je sigurno novo Željino dijete koje će naći mjesto u prvom sastavu i na njemu možemo graditi budućnost. On je ušao u jednu jako tešku utakmicu, odradio je zaista dobro i jako sam zadovoljan", ističe Petrović.

"Što se tiče naših štopera, ja sam zadovoljan sa sva četiri kako igraju. Jedan Boccacini prema kojem je možda napravljena i mala nepravda, jako je kvalitetan u zraku i ofanzivno i defanzivno. Boccacini je ispao iz kombinacije za duel sa Sarajevom samo zbog broja mladih igrača u ekipi. Mislim da će odlično zamijeniti Kerlu protiv Širokog Brijega", kaže Petrović.

"Mi smo navikli na jednu veliku podršku navijača. To je jedna armija i pogledajte koliko je samo puta nakon zimske pauze napunjen stadion. Prave atmosferu koja se rijetko gdje viđa na Balkanu. Mislim da će napuniti istok i sjever i da će nas njihova podrška nositi", ističe Petrović.

"Kada ekipa ne postiže golove to je sigurno problem, ali je bitno da smo napravili dosta šansi. Imali smo sedam šansi protiv Sarajeva, a treba napraviti toliko šansi protiv ekipe koja je defanzivno odlično. Mi ako te šanse stvorimo protiv Širokog sigurno će i realizacija biti mnogo bolja", kaže Petrović.

"Široki nas nije iznenadio. Oni su ulazili s malo većom željom u duele i nadam se da će ekipa u revanšu pružiti sve što može na terenu. Teško je bilo kojoj ekipi u ligi nadigrati Želju u dvije utakmice", ističe Petrović.

"Što se tiče same utakmice nisam igrao zbog suspenzije, ali mislim da je ekipa odigrala solidnu utakmicu. Mislim da možemo nadoknaditi jedan gol zaostatka. Igramo pred domaćim navijačima, kvalitetniji smo i sve ćemo uraditi da pobijedimo", kaže Stanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije