Učitelj traži čudo protiv učenika, Shakespeare piše novu dramu

Radiosarajevo.ba
Učitelj traži čudo protiv učenika, Shakespeare piše novu dramu
Odluka o prva dva finalista Lige prvaka past će večeras u Madridu i Leicesteru. Nakon prvih utakmica u prijestolnici Španije imaju pravo da se nadaju kako će i u polufinalu imati dva kluba.

Real Madrid - Bayern Minhen (2-1)

Kraljevi su veliki posao napravili u Minhenu. Golovima Cristiana Ronalda srušili su bavarskog giganta i u Madrid odnijeli gol prednosti i dva postignuta gola u gostima. U prvom duelu učitelja i učenika veliku pobjedu odnio je Zinedine Zidane. Može li večeras čovjek koji je na Bernabeu imao toliko velikih pobjeda biti koban za madridski Real ili će njegov kapiten Philipp Lahm odigrati posljednju utakmicu u Ligi prvaka?

Statistika kaže da je Real Madrid u velikoj prednosti. Do sada su gosti u europskim takmičenjima 352 puta na domaći teren odnijeli prednost rezultatom 2:1 i u 94 posto slučajeva izborili su plasman u naredni krug takmičenja. Real Madrid i Bayern do sada su odigrali 23 međusobna susreta. Jednu pobjedu i jedan gol više u međusobnim duelima ima ekipa iz Bavarske.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta, Cristiano Ronaldo lovi svoj 100. pogodak u Ligi prvaka i nedostaju mu još samo tri, dok je u svim europskim takmičenjima upravo protiv Bayerna u Minhenu došao do brojke od 100 postignutih golova. A jubilej večeras slavi kapiten Madriđana, Sergio Ramos. Ramos će upisati svoj 100. nastup u elitnom fudbalskom takmičenju.

Duel između Real Madrida i Bayern Minhena sudit će mađarski sudija Viktor Kassai.

Sastavi:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Isco, Benzema, Ronaldo.

Nedostaju: Pepe (povreda rebara), Varane (povreda tetive), Bale (povreda lista).

Bayern Minhen: Neuer; Lahm, Alonso, Alaba, Bernat; Vidal, Thiago; Robben, Ribéry; Lewandowski, Müller.

Nedostaje: Javi Martínez (suspendovan).

Upitni: Boateng (povreda aduktora), Hummels (povreda članka).

Leicester City - Atletico Madrid (0-1)

Atletico Madrid na King Power stadion u Leicesteru nosi jedan gol prednosti sa svog Vicente Calderon stadiona. Trener Lisica, Craig Shakespeare nada se kako je njegova ekipa spremna da večeras ispiše novu dramu i još jednom obraduje svoje navijače. Leicester pred svojim navijačima u Ligi prvaka ima stopostotni učinak.

Velike probleme Leicesterov trener ima sa defanzivcima. Robert Huth je suspendiran, dok Wes Morgan ima problema s fizičkom spremom. Atletico Madrid s druge strane ima prednost velikog iskustva u Ligi prvaka, a ekipa iz Madrida lovi svoje treće polufinale u posljednje četiri sezone.

Jorgandžije su već dva puta eliminirale Lisice iz europskih takmičenja, a do sada su odigrali pet međusobnih susreta. Leicester još uvijek ne zna za trijumf, a Madriđani su upisali četiri pobjede i jedan remi uz osam postignutih i svega dva primljena gola. Pravdu na večerašnjem susretu dijelit će talijanski sudija, Gianluca Rocchi.

Sastavi:

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Morgan, Benalouane, Fuchs; Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton; Okazaki; Vardy.

Nedostaju: Huth (suspenzija), Mendy (povreda članka), Wague (povreda ramena).

Upitni: Morgan (povreda leđa), Slimani (povreda prepona).

Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe Luís; Carrasco, Saúl, Gabi, Koke; Griezmann, Gameiro.

Nedostaju: Vrsjalko (povreda koljena), Augusto Fernández (povreda koljena), Tiago.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije