Umro Hamdo Ferhatović, jedan od izdanaka ugledne sportske loze Ferhatovića

1
A. S.
Umro Hamdo Ferhatović, jedan od izdanaka ugledne sportske loze Ferhatovića
Foto: Privatni album / Hamdo Ferhatović iz vremena dok je igrao

U Sarajevu je u 68. godini umro Hamdo Ferhatović, jedan od izdanaka slavne nogometne loze Ferhatovića. 

Informaciju su nam potvrdili iz Fudbalskog kluba Vratnik, gdje je Hamdo Ferhatović, i proveo jedan dio zavidne karijere.

Hamdo Ferhatović je rođen u Sarajevu 1952., a prvi profesionalni ugovor je potpisao sa Fudbalskim klubom Sarajevo, 1970. godine.

U timu s Koševa je proveo šest sezona, nakon čega je potpisao ugovor sa FK Vratnik. U jednom od najpoznatijih sarajevskih klubova proveo je četiri godine, kada je 1980. godine otišao u visočku Bosnu, gdje je 1984. završio nogometnu karijeru.

Hamdo Ferhatović iz vremena dok je igrao - undefined

Foto: Privatni album: Hamdo Ferhatović iz vremena dok je igrao

"U Fudbalskom klubu Sarajevo Hamdo Ferhatović je igrao na poziciji desnog veznog igrača, dok se u FK Vratnik istakao kao napadač, golgeter u samom špicu napada. Bioje strašan igrač, imao je jak i precizan šut iz koljena", kazao je za Radiosarajevo.ba Mufid Zimara Zimić, alfa i omega Fudbalskog kluba Vratnik, koji je najzaslužniji što ovaj klub i danas postoji i gaji uspomene na velike igrače. 

Hamdo Ferhatović je brat NIjaza Brke Ferhatovića, legendarnog nogometaša, kao i Seji Ferhatoviću. Svi oni su loza legendarnog nogometaša Asima Ferhatovića Haseta.

"Otišao je naš Hamdo a uspomene će trajati...Hamdo Ferhatović u ekipi FK Vratnik skupa sa svojim mlađim bratom Sejom, stoji 4-ti sa desna, a na drugoj fotografiji protiv FK Željezničar čuči sa zastavicama. Uvijek češ biti u našim srcima. FK Vratnik", napisao je Zimić na Facebook stranici i dodao dvije fotografije FK Vratnik na kojima se nalazi i Hamdo Ferhatović.

Kako smo uspjeli saznati, Hamdo Ferhatović je duže vrijeme bio bolestan.

Vrijeme dženaze i ukopa Hamde Ferhatovića bit će određeni naknadno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije