Poznato koliko su Džeko, Pjanić i ostali Zmajevi zaradili za remi protiv Nizozemske

1
A. S.
Poznato koliko su Džeko, Pjanić i ostali Zmajevi zaradili za remi protiv Nizozemske
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su u Zenici na Bilinom polju priredili jedno od najvećih iznenađenja u ovogodišnjem izdanju Lige nacija

Zmajevi su odigrali 0:0 protiv finaliste prvog izdanja Lige nacija (izgubili u finalu od Portugala, op.a.) u susretu u kojoj su imali prilike i da dođu do tri boda

Bosna i Hercegovina je ostala u utrci za ostanak u Divizije A, a do kraja grupne faze ostala su još tri kola, gdje već u srijedu izabranike selektora Dušana Bajevića očekuje novi izazov - Poljska.

Poznata je i visina premije kloju su Miralem Pjanić, Edin Džeko i ostali Zmajevi sinoć zaslužili za 90 minuta bespoštedne borbe u zeničkom "Zmajevom gnijezdu".

Nogometni savez BiH je još ranije donio odluku da svaka pobjeda, na domaćem terenu ili u gostima, protiv svakog od tri protivnika (Italija, Holandija ili Poljska) biti nagrađena sa po 5.000 KM.

Za neriješen ishod na gostujućem terenu protiv svih selekcija iz naše grupe osigurane su premije od po 3.000 maraka, a za remi na domaćem terenu po 2.000 maraka.

Naši Zmajevi još čekaju na premiju od 5.000 KM, jer u tri susreta nisu ostvarili nijednu pobjedu.

"U tri susreta na startu uspjeli su zaraditi upravo 5.000 maraka", potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH za Radiosarajevo.ba.

Za remi u gostima kod Italije 3.000 KM, a sinoć su ostvarili premiju od 2.000 KM za domaći remi protiv Nizozemske

Ovo je utvrđeno Pravilnikom o nagradama za uspjehe A reprezentacije.

Kompletnu premiju (100 posto) će dobiti selektor, igrač koji je odigrao cijelu utakmicu, koji je zamijenjen i koji je u ušao u igru do 80. minute utakmice.

Po 70 posto premije dobit će treneri i trener specijalista, a po pola premijer igrač koji je ušao nakon 80. minute i onaj koji je bio na klupi.

Doktor će dobiti 40 posto, a fizioterapeut 30 posto.

U slučaju plasmana na finalno takmičenje Lige nacija 2020/21, i plasmana na Svjetsko prvenstvo 2022. godine kroz Ligu nacija, nagrada će biti raspoređena posebnom odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije