Otkrivamo razlog zbog kojeg je Begović napustio kamp Zmajeva: Asmir nije pobjegao...

A. Sokolović
Otkrivamo razlog zbog kojeg je Begović napustio kamp Zmajeva: Asmir nije pobjegao...
Foto: EPA-EFE / Asmir Begović

Nogometne fanove u Bosni i Hercegovini iznenadila je danas vijest da je golman Zmajeva Asmir Begović iznenada sinoć napustio kamp naše reprezentacije.

Informacija je portalu Radiosarajevo.ba potvrđena iz više izvora iz Nogometnog saveza BiH.

Slavica Pecikoza, glasnogovornica NSBiH, potvrdila je naša saznanja i dodala da nije bilo nikakve drame kada je Begović tražio razgovora sa selektorom Dušanom Bajevićem, i nakon razgovora s njima u kojem je izrazio želju da napusti kamp.

"Razgovarao je sa selektorom i donio odluku da ode. Moram odmah naglasiti da nije bilo nikakve drame u vezi svega što se dogodilo. On je izrazio želju da se vrati klupskim obavezama, selektor mu je to dozvolio", potvrdio je Slavica Pecikoza, glasnogovornica NSBiH za naš portal.

Iako se Begović još nije oglasio, Radiosarajevo.ba saznao je da je najveći razlog Asmirovog napuštanja kampa Zmajeva, činjenica da su Zmajevi propustili posljednju priliku da se plasiraju na Europsko prvenstvo.

"Odmah da kažem da Begović nije pobjegao, kako to neki žele predstaviti. Najveći razlog je taj da se BiH nije plasirala na Euro. Možda je on očekivao da će braniti protiv Nizozemske, ali mu duel sa Poljacima nije važan, niti u jednom smislu i zbog toga je izrazio želju da ode. Ne opravdavamo ga, ali svako ima pravo da bira", kazali su iz Nogometnog saveza BiH za naš portal.

Izvor s kojim smo razgovarali, otkrio je i još jednu važnu činjenicu.

"Begović je napravio procjenu da mu je bolje vratiti se u Englesku, nego ponovo sjediti na klupi. On se boji situacije sa COVID-19 i strah ga je da se sve ne zakomplicira, da neće moći uhvatiti avionsku vezu sa Velikom Britanijom. Zato je donio odluku da razgovara sa Bajevićem i dobije dozvolu da ode. Da li je to opravdano da leti ranije i ode iz kampa, ne želim ulaziti u taj detalj. Nas sada čeka važan susret u Poljskoj, a bez Begovića ćemo sigurno moći, jer Šehić brani u sjajnoj formi", dodao je naš sagovornik, koji je naglasio da Begović ima i problema sa povredom koljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije