UEFA razveselila Zrinjski. Moći će igrati Europu na svojem stadionu

2
Radiosarajevo.ba
UEFA razveselila Zrinjski. Moći će igrati Europu na svojem stadionu
Foto: NSBiH / Stadion Zrinjskog

Udruženje europskih nogometnih saveza (UEFA) odobrilo je HŠK Zrinjski iz Mostara odigravanje utakmica u grupnoj fazi europskih takmičenja na svom stadionu.

Kako su u subotu, 26. augusta, objavili na svome Facebook profilu, stadion Zrinjskog dobio je odobrenje UEFE za odigravanje utakmica grupne faze u sezoni 2023./2024.

"S velikim zadovoljstvom možemo potvrditi kako nas u Mostaru nakon uzvrata protiv austrijskog LASK-a u četvrtak, čekaju minimalno još tri europske utakmice, bez obzira na epilog play-offa za Europsku ligu", piše u objavi.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

U prethodnom ciklusu takmičenja Zrinjski je prvi put dobio zeleno svjetlo za odigravanje utakmica trećeg kola kvalifikacija i play-offa. UEFA je ove sezone pozitivno ocijenila pomake na otklanjanju nedostatka sukladno njihovom pravilniku o stadionskoj infrastrukturi. 

Ovu odluku UEFA-e pozdravili su u mostarskom klubu. 

Zrinjski se već plasirao najmanje u grupnu fazu Konferencijske lige, a za ulazak u Europsku ligu treba mu pobjeda veća od gola prednosti protiv austrijskog LASK-a, od kojega su u prvome susretu izgubili 2:1.

Stadion HŠK Zrinjski dobio je odobrenje UEFA-e za odigravanje utakmica grupne faze u sezoni 2023/2024, zbog čega s...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Saturday, August 26, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije