Vrtoglava cifra: Poznato koliko je Zrinjski zaradio ispisivanjem historije nogometa u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Vrtoglava cifra: Poznato koliko je Zrinjski zaradio ispisivanjem historije nogometa u BiH
Foto: HŠK Zrinjski / Ekipa Zrinjskog

Mostarski Zrinjski ispisao je historiju i postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji se plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Zrinjski je u 3. pretkolu Europa lige bio bolji od islandskog Breidablika. Bosanskohercegovački prvak, koji je iz Lige prvaka ispao u dvomeču sa Slovanom, prolaskom Breidablika plasirao se u play-off Europa lige i izborio minimalno grupnu fazu Konferencijske lige. U play-offu Europa lige čeka ga austrijski LASK.

Zrinjski nakon ovog uspjeha u najgorem slučaju očekuje garantirana zarada od 3.6 miliona eura. Prvak BiH dobiva po 100.000 eura za svako od četiri pretkola u kojima je nastupao. Za plasman u Konferencijsku ligu mu pripada 2.9 miliona eura bonusa te oko 270.000 eura na račun koeficijenta (Zrinjski je trenutno 27. od 32 kluba u KL po 10-godišnjem koeficijentu).

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Osim toga, Zrinjskom ide i sve ono što se zaradi na temelju rezultata u grupnoj fazi gdje svaki bod vrijedi 166.000 eura. Kad bi Zrinjski ušao u Europa ligu, imao bi najmanje 4.2 miliona garantiranih eura te po 210.000 eura za svaki bod koji bi tamo osvojio, Hercegovinainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije