UEFA Evropa liga: Dinamo Zagreb pobijedio CSKA Moskva

0
Radiosarajevo.ba
UEFA Evropa liga: Dinamo Zagreb pobijedio CSKA Moskva
Foto: AA / Dinamo slavio

Fudbaleri Dinama večeras su na stadionu Maksimir u Zagrebu u posljednjem, šestom kolu grupe K pobijedili CSKA Moskva, rezultatom 3:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Modre je u vodstvo doveo Joško Gvardiol pogotkom u 28. minutu meča. Na 2:0 povisio je Mislav Oršić u 41.

Do trećeg gola hrvatski prvak stigao je u 75. minutu kada se u strijelce upisao Lirim Kastrati. Dva minuta poslije konačan rezultat utakmice postavio je Kristijan Bistrović.

U drugom susretu ove grupe Wolfsberger je pobijedio Feyenoord sa minimalnih 1:0, ali dovoljnih za plasman u šesnaestinu finala Evropa lige.

Poredak na tabeli grupe K: Dinamo Zagreb 15 bodova, Wolfsberger 11, Feyenoord 6, CSKA Moskva 4.

Beogradska Crvena zvezda je ligaški dio takmičenja u Evropa ligi u grupi ”L” na gostovanju kod Libereca završila remijem bez golova.

S druge pozicije ide u šesnaestinu finala, uz prvoplasirani njemački Hoffenheim koji je bio puno bolji od belgijskog Genta – 4:1

Od zanimljivijih večerašnjih mečeva u ostalim grupama, Leicester je kući pobijedio grčki AEK, rezultatom 2:0 (G). U grupi H Milan je u Pragu slavio u duelu sa Spartom 1:0, dok je u J Tottenham trijumfovao nad Antverpom – 2:0.

U grupi I Maccabi Tel Aviv savladao je Sivaspor 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije