Dinamo dočekuje CSKA: Mogu li Zagrepčani večeras ući u historiju?

0
Radiosarajevo.ba
Dinamo dočekuje CSKA: Mogu li Zagrepčani večeras ući u historiju?
Foto: EPA-EFE / Dinamo Zagreb

Nogometaši Dinama, koji su već osvojili prvo mjesto u grupi K Europske lige, večeras igraju posljednju utakmicu u grupi, a protivnik na Maksimiru je moskovski CSKA.

Modri ipak nisu bez motiva jer bi, ako ne prime pogodak, mogli ući u nogometnu historiju kao prva ekipa koja je završila grupu Europske lige ili grupu Lige prvaka bez primljenog gola.

"Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako važna utakmica, možda i najbitnija ako se gleda šira slika. Pogotovo jer nam svaka utakmica u grupi donosi dva boda u koeficijentu, a on nas prati sljedećih pet godina što je jako bitno, rekao je u najavi utakmice trener Dinama Zoran Mamić, prenosi HRT

Ne zna se u kakvom će sastavu istrčati Rusi, sigurno je da neće nastupiti njihov ponajbolji igrač, hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, a što se tiče domaćina, modri bi trebali biti u najjačem sastavu.

Utakmica počinje u 21 sat.

Večerašnju duel na Maksimiru u ponudi je sportske kladionice MOZZART.

Domaćini su, očekivano, favoriti, pa je kvota na njihovu pobjedu 1.92, dok je na trijumf CSKA kvota 4.20. Kvota na remi je 3.40

Kompletnu ponudu pogledajte na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije