Zvezda je osigurala evropsko proljeće, ipak u Češkoj ima ogroman motiv

0
Radiosarajevo.ba
Zvezda je osigurala evropsko proljeće, ipak u Češkoj ima ogroman motiv
Foto: EPA-EFE / Hoffenheim - Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju češkom Slovanu u Liberecu u posljednjem meču grupne faze Evropske lige (21 sat).

Crveno-bijeli su osigurali plasman u nokaut fazu takmičenja i evropsko proljeće, ali u Češku nisu otišli bez motiva, prenosi B92. 

Srbijanski šampion već na ovom meču razmišlja o budućnosti, jer svaka pobjeda u Evropi donosi nešto.

Osim uvijek dobrodošlog novca (570.000 eura je pobjeda), Zvezda bi trijumfom u Liberecu povećala svoj koeficijent na 31.500 što bi je primaklo statusu nosioca u plej-ofu kvalifikacija naredne sezone. 

"Utakmica je bitna iz mnogo uglova. Hoćemo da se nastavi rast Crvene zvezde u globalnom smislu te riječi, tima i kluba. U tu priču spadaju i brojevi, mogućnost da budemo povlašteni u žrijebu kvalifikacija. Prilazimo kao da su nam potrebni bodovi da prođemo grupu, što ćete vidjeti i po formaciji", istakao je i trener Dejan Stanković.

Dok su crveno-bijeli u standardnoj formi od početka sezone (22 pobjede, 4 remija, 1 poraz), Slovan je dobio samo dvije od posljednjih sedam utakmica, a uoči Zvezde je remizirao kod kuće sa Slovačkim.

Prema ponudi kladionice MOZZART, Zvezda je favorit. Kvota na pobjedu beogradskog tima je 2,45, na remi 3,35, a na trijumf domaćina 3,05.

Kompletnu ponudu kladionice MOZZART pogledajte na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije