U Realu ljuti zbog Luke Modrića i spremaju radikalan potez - tužbu!

Radiosarajevo.ba
U Realu ljuti zbog Luke Modrića i spremaju radikalan potez - tužbu!
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Messi i Modrić

Mogući transfer Luke Modrića u Inter i dalje je top tema u Španiji. Primjerice, naslovnica Marce puna je tekstova o hrvatskom nogometašu, ali nije jedina jer se cijelim slučajem bave i ostali mediji. 

Modrić se u srijedu mora priključiti momčadi, a tad će se održati i sudbonosni sastanak s Florentinom Perezom, na kojem će se donijeti konačna odluka. 

Marca piše da je Real već očajan i da će učiniti apsolutno sve da zadrži hrvatskog nogometaša u Madridu. navodi se da su jako ljutiti na njegove agente koji ga žele odvesti te da su spremni poduzeti radikalne mjere da ostane.  Tako se spremaju Inter prijaviti UEFA-i, piše Večernji.

Naime, Real smatra kako Inter krši pravila finansijskog fair-playa jer dio novca za dovođenje Modrića planira dobiti kroz sponzorske ugovore s kineskim Suningom, odnosno svojim vlasnikom.

Zbog toga ih kraljevski klub planira tužiti.

U svakom slučaju, situacija se ozbiljno zahuktava, a sve bi se trebalo riješiti kroz nekoliko dana.

Real je spremio godišnju plaću od 12 miliona eura za Modrića i vjeruju da će ga time zadržati.

"Luka je fenomenalan igrač i uvjeren sam da će ostati. Predsjednik Perez čvrsto garantira da Modrić ne odlazi", rekao je trener Lopetegui

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije