Vladimir Petković žestoko odgovorio Behramiju nakon njegovih optužbi

Radiosarajevo.ba
Vladimir Petković žestoko odgovorio Behramiju nakon njegovih optužbi
Foto: RSI / Vladimir Petković
Nogometna Švicarska sinoć nije spavala nakon što je jučer selektor Vladimir Petković, rođeni Ilidžanac, najavio da u reprezentaciju neće pozvati četiri važna nogometaša.

Nekadašnji igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, koji se kao trener proslavio u Italiji na klupi Lazija, u Švicarskoj kao selektor uživa veliki ugled. Petković je donio odluku da u selekciju više ne poziva kapitena Stephana Lichsteinera, kao i Valon Behramija, Johana Djouroua i Gelsona Fernandesa.

Petković potjerao četvoricu Švicaraca: Ovo je politička odluka, žali se Behrami

Behrami je ubrzo prozvao Petkovića da je donio "političku odluku" te da "odluke donose ljudi koji nemaju veze sa nogometom", piše Nau.

Dan poslije švicarski mediji donose detalje razgovora Petkovića i Bahramija, koji je putem Twittera objavio da je završio reprezentativnu karijeru. 

Behrami je stigao istu noć dati i intervju za TV kanal RSI u kojem je još jednom podvukao da je "Petković donio političku odluku".

Jutros ponovo se oglasio Petković, koji je pojasnio da želi podmladiti reprezentaciju u kvalifikacijama za Ligu nacija protiv Islanda i Belgije, kao i prijateljskim susretima protiv Engleske i Katara.

"To je samo moja odluka i temelji se na sportskim kriterijumima. I ona nema nikakve veze s politikom", odgovorio je Petković. 

Tu informaciju je na svom Twitter profilu objavio i Nogometni savez Švicarske pojašnjavajući da "Petković želi dati šansu mladim igračima".

Poznavajući temperament igrača Udinezea, i bivšeg člana Napolija, sumnjamo da će ova priča u reprezentaciji Švicvarske trajati samo dva dana. Nastavak se očekuje možda već danas...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije