Trener Zrinjskog o suđenju u Banjoj Luci: Ma to je smiješno

1
Radiosarajevo.ba
Trener Zrinjskog o suđenju u Banjoj Luci: Ma to je smiješno
Foto: Scsport.ba / Sergej Jakirović

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, još jednom je prokomentarisao suđenje u derbiju 25. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojem su Plemići na gostovanju kod Borca remizirali rezultatom 1:1.

Trener mostarskog kluba istakao je da su njegovi igrači heroji.

“Kada je čovjek na utakmici, nisi svjestan nekih stvari. Sada kada sam pogledao utakmicu, smiješno. Naši igrači su heroji, doslovno. Jer, ostati neporažen u onakvim okolnostima je zaista “kapa do poda”. Koliko god se čovjek priprema psihološki na sve što može uticati, teško se na to pripremiti. Ja gledam na ovo kao na pobjedu. Gledam i tako da smo toliko jaki, da ni u takvim okolnostima ne možemo izgubiti”, rekao je Jakirović za Zrinjski TV.

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

Sudija Zoran Grbić dosudio je samo tri prekršaja igrača Borca, dok ih je svirao 22 u korist banjalučke ekipe.

“Zanimljivo je i to da kod dva od ta tri faula, nama nije ispoštovana prednost. Vraćen je faul, gdje smo mi bili u posjedu i izglednoj prilici, u obećavajućoj. Ako smo mi stvorili toliku razliku, ako je to naš stil igre da imamo toliki nesrazmjer prekršaja, onda nastavit ćemo dalje tako”, istakao je trener Plemića.

Ovim remijem prekinuta je i velika pobjednička serija Zrinjskog.

“Jedino tako je mogla biti prekinuta. Jasno je da smo bolja i kvalitetnija ekipa. Diktirali smo tempo igre. Jedna greška odbrane nas je koštala. Mogli smo očistiti tu loptu, ali vjerovatno teren i klizavost je utjecalo. Dobro, opet je Borac tu složio lijepu akciju. Vratili smo se. Psihički smo ostali jaki. Žao mi je što Jukićeva stativa ušla. Sve bi još više otišlo u našu korist”, kazao je Jakirović.

U narednom kolu Premijer lige BiH u Mostar dolazi Sarajevo, tako da ekipu Zrinjskog očekuje još jedan derbi.

“Sarajevo izgleda goropadno kući, ali u gostima je druga priča. To se vidi u njihovih zadnjih pet utakmica. Pripremit ćemo se kao i za svaku utakmicu do sada. Igraju dvije ekipe koje su zadnjih deset godina obilježili bh. fudbal. Trudit ćemo se da razveselimo naše navijače, da pobijedimo. Smatram da ćemo pobjedom, te ako Tuzla City ne dobije Borac, postati prvaci”, rekao je trener mostarskog kluba, prenosi Scsport.

Zlomislić se vraća nakon suspenzije.

“Imat ćemo širi roster, posebno što se tiče vezne linije. Cijela sedmica je ispred nas. Bitno je da budemo zdravi i odradimo ovu sedmicu, te vjerujem da će sve biti dobro”, zaključio je trener Plemića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije