Transfer koji će glasno odjeknuti: Al Nassr zakazao doktorski pregled za Portugalca

0
Radiosarajevo.ba
Transfer koji će glasno odjeknuti: Al Nassr zakazao doktorski pregled za Portugalca
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo u Kataru

Cristiano Ronaldo navodno je sve bliže prelasku u Al Nassr, koji će ga učiniti daleko najplaćenijim igračem u historiji nogometa.

Pozivajući se na izvor iz kluba, američki CBS piše da je Al Nassr u Saudijskog Arabiji zakazao doktorski pregled za Portugalca, te se nada da će sklopiti posao do kraja ove godine i proglasiti ga svojim igračem početkom januara, odnosno otvorenjem zimskog prijelaznog roka.

Američki list tvrdi da je klub već i rezervirao smještaj za Ronalda i njegove savjetnike, a podrazumijeva se da su opći uvjeti njegova ugovora već dogovoreni te sve ovisi o odluci legendarne sedmice. Tako bi Ronaldo zarađivao oko 200 miliona eura po sezoni, izvijestio je Sporting News, što je znatno više od bilo kojeg drugog nogometaša.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Osim toga, CBS piše da bi Ronaldo mogao dobiti i ulogu u vođenju kluba, kao što to Kylian Mbappé ima dogovoreno s Paris Saint-Germainom.

Ronaldo je bez kluba od kraja novembra, kada je raskrstio s Manchester Unitedom tokom boravka na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Njegov agent Jorge Mendes još mu nije uspio pronaći novu destinaciju u Europi, stoga svjetski mediji neprestano pišu da je odlazak u Saudijsku Arabiju najizgledniji scenarij za 37-godišnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije