Ronaldove sestre pobjesnile: "Ubili ste čovjeka, ubili ste naciju!"

1
Radiosarajevo.ba
Ronaldove sestre pobjesnile: "Ubili ste čovjeka, ubili ste naciju!"
Foto: EPA-EFE / Ronaldo u suzama nakon utakmice

Ako postoji neko ko se nikad neće okrenuti protiv Cristiana Ronalda, to je njegova obitelj, prije svega njegove, i u javnosti i na društvenim mrežama vrlo aktivne sestre.

Nakon što je Portugal eliminiran sa Svjetskog prvenstva, u državi vlada bijes, tuga i razočaranje, a traže se krivci. Ronaldo je jedan od onih u koga se upire prstom, iako utakmicu protiv Maroka nije startao. No, mnogi vjeruju da je ekipa bila limitirana s njim u sastavu, a da je on sam unio nemir nakon što je ispao iz početne postave.

Tu su se ponovno uključile njegove sestre, inače ljubimice portugalskih medija, budući da isti znaju da one uvijek imaju "nešto za reći".

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Nije se mogao suzdržati: Ronaldo se rasplakao nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva

Nije se mogao suzdržati: Ronaldo se rasplakao nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva

Njegova najstarija sestra, 49-godišnja Elma Aveiro, podijelila je na Instagramu veliki broj storyja. Najznačanija je poruka uz fotografiju uplakanog Cristiana.

"Ubili ste čovjeka! Ubili ste ekipu! Ubili ste naciju", glasile su njene riječi, uz hashtag kojim poziva za smjenu selektora Fernanda Santosa.

Kroz ostale objave je prije svega branila svog brata te dijelila objave nekih drugih ljudi koji su mu pružali podršku.

Njegova 45-godišnja sestra Katie Aveiro, poznatija kao Ronalda, je portugalska pjevačica. Ona je i inače puno glasnija po pitanju Cristiana pa je tako reagirala i ovog puta.

"Čeka se lista krivaca za ovaj poraz. Pametni komentatori (bankrot, upsss) u Portugalu su sigurno zabrinuti po pitanju svog posla. Tužno, ali ekipa sad mora podići glavu i slijediti put. Bog zna zašto se neke stvari događaju", napisala je uz objavu grba portugalskog saveza.

Na drugoj objavi također je poslavila Ronalda u suzama te se okrenula emocijama.

"Ovo je ono što mi lomi srce. Na kraju, gledam na ono što je moje, što je naše, a to je sav ponos koji imam za njena. I za cijelu priču koju je napisao. Uz puno patnje, ali još više slave. Uz tebe smo brate, do smrti!", druga je poruka.

Sve u svemu, Portugal je nakon razbijanja Švicarske osjetio priliku otići do kraja. No, slomili su se već na idućoj prepreci, piše Gol.hr.

/ Anketa

Koja od ovih osam ekipa će postati novi prvak svijeta na SP u Kataru?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije